Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Замовники товарів та послуг підвищують компетентність у системі електронних закупівель ProZorro

8 лютого 2019 - 12:41

Продовжується серія тренінгів на тему «Планування публічних закупівель. Контроль та відповідальність у сфері закупівель: правові та практичні аспекти», що організовані за сприяння Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Київської школи економіки.

Сьогодні безкоштовне навчання у рамках тренінгу проходять замовники райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад Запорізької області.

Головними тренерами для замовників із місцевих органів влади стали директор Центру публічних закупівель Анжела Дощенко та адвокат, директор ТОВ «Запорізька тендерна спілка» Іван Шекун, які попередньо пройшли навчання і наразі є єдиними регіональними тренерами.

Відкриваючи захід, перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян наголосила на важливості користування працівниками  всіма можливостями системи електронних закупівель ProZorro і поширювати набутий досвід серед колег. Посадовець закликала замовників до поширення інформації про Центр публічних закупівель, що є комунальною установою обласної ради та надає послуги всім охочим безкоштовно.

Упродовж тренінгу районні замовники розглянули два блоки питань: у рамках першого блоку - предмет закупівлі та складання річного плану закупівель, а у рамках другого - контроль та відповідальність у сфері закупівель. Учасники ознайомилися з поняттями «предмет закупівлі», «річний план закупівлі та додаток до нього»; відпрацювали навички вибору предмету закупівлі, вибору коду CPV з використанням онлайн Єдиного закупівельного словника, механізм формування, затвердження, оприлюднення та внесення змін до річного плану закупівель, навички формування річного плану; розглянули можливості використання інших інтернет-ресурсів (DoZorro, CEP KSE); обговорили  правові та практичні аспекти проведення Держаудитслужбою моніторингу та перевірок закупівель; проаналізували відповідальність у сфері закупівель.

На цьому цикл навчальних тренінгів для замовників  не закінчується. Упродовж лютого-березня відбудуться ще два тренінги для замовників райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад Запорізької області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров