Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пам’ять видатного земляка Петра Ваната увічнено гранітним меморіалом

8 лютого 2019 - 13:39

У Запоріжжі, по вулиці Тбіліській,  відкрито меморіальну дошку народному депутату України, колишньому президенту Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», почесному громадянину міста Запоріжжя Петру Ванату.

Нагадаємо, що 8 лютого 2017 року у 79-річному віці пішов із життя наш земляк Петро Ванат. Обіймаючи різні керівні посади, протягом багатьох років він брав активну участь у формуванні соціально-економічної політики в регіоні, мобілізації зусиль запорізьких промисловців і підприємців у піднесенні економіки, зробив особистий вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста та області, створення розвиненої інфраструктури регіону.

Вшанували пам’ять знаного земляка голова обласної ради Григорій Самардак, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, почесний громадянин Запорізької області, Надзвичайний та Повноважний посол України В’ячеслав Похвальський, народний депутат України Олександр Романовський, родичі і знайомі, колеги, громадські активісти, представники федерації промисловців, профспілок.

Право відкрити пам’ятний знак Петру Ванату було  надано чинному голові Союзу промисловців та підприємців «Потенціал» Олександру Головку.

- Петро Михайлович відноситься до того покоління людей, які будували та розвивали нашу область. Приємно бачити стільки небайдужих людей різних поколінь, які прийшли вшанувати пам’ять та згадати про цю велику людину. Віддаючи сьогодні шану цій людині, хочеться згадати його щирість та небайдужість до кожного. Будь-хто міг звернутися до Петра Михайловича за допомогою і він ніколи не відмовляв. І до останнього ця людина була віддана роботі, своїй справі. Світла йому пам’ять, ми пам’ятаємо все, що ви зробили для майбутніх поколінь, - зазначив Едуард Гугнін.

Учасники мітингу вшанували пам’ять великого патріота Петра Ваната хвилиною мовчання. Сьогодні, у День пам’яті Петра Ваната, на Капустяному кладовищі також відкрито йому пам’ятник. А в готелі «Інтурист» відбулася презентація книги про життя Петра Ваната.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області