Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Головне завдання органів влади усіх рівнів - поліпшення якості життя населення»

12 лютого 2019 - 15:38

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою у Михайлівському районі. Тут він провів зустріч з адміністративно-господарським активом та представниками громади району. До обговорення проблемних питань території долучилися керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, сільські, селищні голови, депутати районної ради, представники громадських організацій, політичних партій, керівники підприємств, установ та організацій.

- Головне завдання органів влади усіх рівнів - поліпшення якості життя населення. Протягом останніх трьох років у Михайлівському районі завдяки спільним зусиллям обласної, місцевих органів виконавчої влади та за підтримки обласного і державного бюджетів вдалося забезпечити розвиток за напрямками, особливо чутливими для людей. Серед головних пріоритетів було оновлення доріг. Так, на капітальний і поточний ремонти та обслуговування доріг спрямовано суму 9 мільйонів 160,424 тисячі гривень, у т. ч. за рахунок коштів обласного бюджету - 829,958 тисячі гривень, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Відчутні зміни торкнулися інших сфер. За рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році було придбано сміттєвоз для комунального господарства вартістю 1094,4 тис. грн.; у 2018 році - машину для збору, транспортування та складування твердих побутових відходів та вакуумну машину для збору, транспортування рідких каналізаційних стічних відходів, вартість яких складає відповідно 2790 тис. грн. та 1594,1 тис. грн. Крім цього, у 2018 році було здійснено реконструкцію каналізаційних очисних споруд із застосуванням біоінженерних технологій в КУ «Михайлівський психоневрологічний інтернат» вартістю 2500 тис. грн.;  завершено роботи на об'єкті «Каналізаційні очисні споруди смт. Пришиб. Реконструкція. Коригування», на виконання яких було виділено 3510 тис. грн. та з місцевого бюджету - 273,23 тис. грн.

Не меншої уваги заслуговують реконструкція з утепленням покрівлі районного будинку культури загальною кошторисною вартістю 1107,446 тис. грн., у т. ч. з обласного бюджету - 977,531 тис. грн. У КЗ «Бурчацька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» (заміна вікон та дверних блоків) роботи виконано та профінансовано в повному обсязі на суму 1135,072 тис. грн., у т.ч. 1072,777 тис. грн. - з обласного бюджету, 26,919 тис. грн. - з місцевого бюджету. Реконструкція КЗ «Михайлівський навчально-виховний комплекс І-ІІ ступенів «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа» (загальнобудівельні роботи, водопровід і каналізація, електропостачання та електроосвітлення) обійшлася в 1497 тис. грн., у т. ч. з обласного бюджету - 1347,3 тис.грн. Крім цього, у 2016-2018 роки район отримав у рамках програми «Шкільний автобус» за рахунок коштів обласного бюджету та на умовах співфінансування районного бюджету три автобуси. Завдяки цьому підвезенням дітей охоплено 100% від потреби.

У галузі медицини Костянтин Бриль відзначив реконструкцію з утепленням покрівлі головного корпусу територіального медичного об'єднання Михайлівського району - загальна кошторисна вартість 533,163 тис. грн., у т. ч. з обласного бюджету - 469,974 тис.грн. у 2016 році, а в 2018 році  за рахунок субвенції на соціальний розвиток окремих територій та співфінансування з районного бюджету замінено 152 вікна на загальну суму 1584,679 тис. грн., у т.ч. з державного бюджету - 1584,679 тис.грн., з районного бюджету - 85,679 тис. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн