Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Протягом 2017-2018 років у розвиток Веселівщини обласною владою інвестовано понад 22 мільйони гривень

13 лютого 2019 - 10:43

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль під час робочої поїздки до Веселівського району провів зустріч з адміністративно-господарським активом, присвячену соціально-економічному розвитку території.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, сільські, селищні голови, депутати районної ради, представники громадських організацій, політичних партій, керівники підприємств, установ та організацій.

Костянтин Бриль повідомив, що протягом 2017-2018 років у розвиток Веселівщини обласною владою було інвестовано 22 мільйони 376,2 тисячі гривень коштів обласного бюджету. Завдяки цьому у Веселівському районі повністю або частково вирішено проблемні питання соціально-економічного розвитку району.

- Насамперед хочу подякувати за активну співпрацю всім, хто  докладає зусиль задля розвитку рідного краю та Запорізької області загалом. Зокрема, варто відзначити цілковите порозуміння з депутатами обласної ради від району та народним депутатом України Сергієм Валентировим. Якщо говорити про підтримку Веселівщини обласним бюджетом, то у 2018 році владою області були спрямовані  фінансові витрати на реконструкцію артезіанської свердловини в с. Ясна Поляна Веселівської ОТГ вартістю 1 195,1 тис. грн. Завдяки цьому забезпечено якісне питне водопостачання. Також було завершено проект з підключення артезіанської свердловини в смт. Веселе, який складався з двох етапів. У результаті його реалізації  якісним питним цілодобовим водопостачанням  забезпечено 3600 осіб, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У свою чергу, голова Веселівської районної державної адміністрації Іван Мігуля зазначив, що активна фінансова співучасть обласного бюджету дала можливість завершити проекти Чкаловської ОТГ:

- прокладання газопроводу до с. Чкалове (931,2 тис. грн.), у результаті чого створено комфортні умови проживання для 1015 жителів села та можливість подальшої газифікації сіл Корніївка (784 особи) та Зелений Гай (589 осіб);

- реконструкцію водопроводу с. Чкалове (250,0 тис. грн.), що дозволило забезпечити якісним питним водопостачанням 1015 селян, а очікувана проектна річна економія фінансових ресурсів і зниження збитків комунального підприємства склала 190 тис. грн.

За обласною програмою «Питна вода» реалізововано проекти з капітального ремонту водозабору в с. Матвіївка (1304,5 тис. грн.) та капітального ремонту свердловини №2  в с. Новоіванівка (1395,5 тис. грн.).

Відповідно до обласної Програми сприяння виконанню депутатських повноважень на потреби місцевих громад було спрямовано 1,4 млн. грн.: 700,00 тис. грн. - на виготовлення проектно-кошторисної документації для 17 соціально важливих проектів новостворених Новоуспенівської та Чкаловської ОТГ у 2017 році;   700 тис. грн. - на придбання легкових автомобілів для сімейних лікарів Корніївської і Зеленогаївської амбулаторій (440 тис. грн.), комп’ютерів і оргтехніки для фельдшерів/сімейних лікарів Чкаловської сільської ради (110 тис.грн.), комп’ютерної техніки для Новоуспенівської сільської ради (150 тис.грн.) у 2018  році.

На ремонт автошляхів на території району було спрямовано 12 645,5 тис. грн. Завдяки цьому виконано ямковий ремонт доріг у с. Добровольчеське - с. Чкалове, с. Чкалове і Корніївка (320,6 тис. грн.); смт Веселе - с. Озерне (965,9 тис. грн.); смт Веселе - смт. Нижні Сірогози (2 553,9 тис. грн.) та проведено капітальний ремонт 4 км автодороги с. Новоуспенівка - с. Братолюбівка (8 805,1 тис. грн.).

За кошти обласного екологічного фонду в сумі 2,780 млн. грн. Чкаловській ОТГ закуплено екскаватор-навантажувач для збору, транспортування та складування твердих побутових відходів, який передано комунальному підприємству «Чкалово».

- У 2019 році продовжиться впровадження масштабних за соціальною значимістю та фінансовими ресурсами проектів. Так, до облдержадміністрації подано вісім пріоритетних інфраструктурних об’єктів та заходів екологічної спрямованості, які пропонується фінансувати в 2019 році коштом обласного бюджету. Ці та інші проекти плануємо реалізувати за сприяння обласної державної адміністрації та обласної ради й у злагодженій співпраці з керівництвом й активом місцевих рад району, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн