Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль взяв на контроль проблемні питання жителів Новомиколаївщини

15 лютого 2019 - 09:11

Під час робочої поїздки до Новомиколаївського району голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з адміністративно-господарським активом та громадою району з питань перспективного розвитку. До обговорення долучилися керівники органів державної виконавчої влади району, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій району, сільськогосподарських товариств та промислових підприємств, фермерських господарств, підприємці, депутати місцевих рад.

За словами очільника регіону, протягом 2017-2018 років за сприяння Запорізької облдержадміністрації на території Новомиколаївського району були повністю або частково вирішені  певні проблемні питання соціально-економічного розвитку району.

- Протягом 2018 року за кошти обласного бюджету - а це понад 1,5 мільйона гривень - придбано п’ять інтерактивних програмно-апаратних комплексів для опорного навчального закладу «Новмиколаївська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» та здійснено безоплатну передачу ще трьох  нових інтерактивних програмно-апаратних комплексів. Також вдалося поповнити  навчально-методичну та матеріально-технічну базу закладу, обладнано інклюзивно-ресурсну кімнату для роботи з дітьми з особливими потребами. Все це стало можливим завдяки понад 235 тисячам гривень, виділених з обласного бюджету. Крім цього, на умовах співфінансування було придбано шкільний автобус для Тернуватського опорного закладу загальної середньої та дошкільної освіти», - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону звернув увагу  на інші соціально важливі об’єкти. Так, дольова участь обласного бюджету у реконструкції системи теплопостачання Новомиколаївського районного центру культури та дозвілля з установленням твердопаливної котельні склала 900 тис. грн. при загальній кошторисній вартості 1896,407 тис.грн.

У 2017 році були завершені роботи на об’єкті «Капітальний ремонт будівлі за адресою: вул. Войкова (Шкільна), 100 смт. Новомиколаївка для поселення вимушених переселенців», кошторисна вартість якого  1882,625 тис. грн. У реалізації проекту брали участь Проект розвитку ЄС ПРООН (1200 тис.грн.) та бюджети всіх рівнів (1488,353 тис.грн.), з них обласний - 725,728 тис. грн., районний - 762,625 тис. грн. Завдяки ремонту цього об’єкта було облаштовано 28 придатних для проживання кімнат.

Окрему увагу Костянтин Бриль приділив автомобільним дорогам загального користування місцевого значення, які з 1 січня 2018 року були передані в управління обласної державної адміністрації. В результаті цього у 2018 році значно збільшено обсяги фінансування на їх ремонт та експлуатаційне утримання. Так, у 2018 році на ремонт та утримання доріг комунальної власності з місцевого бюджету освоєно 3243,3 тис. грн., на дороги загального користування місцевого значення за рахунок коштів субвенції з Державного дорожнього фонду  на експлуатаційне утримання спрямовано 13 450 тис. грн., на поточний середній ремонт доріг загального користування -  7 310 тис. грн.

За рахунок фонду охорони навколишнього природного середовища обласного бюджету придбано екскаватор-навантажувач для збору, транспортування та складування твердих побутових відходів вартістю близько 2800,6 тис. грн.,  вакуумна машина для вивозу рідких відходів вартістю 1770 тис. грн., які передано на баланс КП «Надія».

Під час обговорення проблем територій району було порушено питання відновлення пільгового нічного тарифу на електричну енергію для юридичних осіб. Через його скасування  місцеві виробники хліба та хлібобулочних виробів вимушені закрити підприємство. Внаслідок цього в шкільних буфетах та у віддалених населених пунктах не буде реалізовуватись їхня продукція (протягом 2018 року валовий обсяг виробництва становив 516,4 тис. грн.), скорочено п’ять  робочих місць і перестане існувати ще одне підприємство, що викличе негативний резонанс у жителів району.

За словами Костянтина Бриля, з 1 січня 2019 року втратили чинність тарифи, диференційовані за періодами часу для непобутових споживачів, які визначалися згідно з постановою НКРЕ КП.

- До впровадження повномасштабного ринку електричної енергії продовжує функціонувати Оптовий ринок електричної енергії України, на якому ціна електричної енергії формується погодинно та пропорційно добовому графіку навантаження, а саме: в періоди максимального навантаження Об’єднаної енергетичної системи України ціна на електричну енергію найвища, в періоди мінімального навантаження - ціна на електроенергію найнижча. Відповідно енергопостачальник має можливість формувати ціну на електричну енергію для споживача з урахуванням рівня погодинної ціни на електричну енергію в Оптовому ринку електричної енергії України. Отже, споживачі електричної енергії, які користувалися тарифами, диференційованими за періодами часу, матимуть можливість укласти договір з електропостачальником із застосуванням цін, що враховують добовий графік споживання електричної енергії, що буде більш привабливим для споживача, - роз’яснив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі