Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У день виводу військ із Афганістану запоріжці вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 2019 - 13:02

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР із Афганістану представники влади та громадськості зібралися біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у Запоріжжі на Алеї Слави.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, перший заступник голови обласної ради Єгор Семенков, керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович, голова Запорізького міського об’єднання Української Спілки ветеранів Афганістану Валентин Зарва, священослужителі, представники громадських організацій та жителі міста.

- Сьогодні ми традиційно зібралися, щоб вшанувати учасників бойових дій на території інших держав, тих, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах. Афганська війна тривала десять років і за цей час Україна втратила близько чотирьох тисяч своїх синів. Тисячі запоріжців брали участь у тій неоголошеній війні, 129 наших земляків загинули на афганській землі, ще 12 – в інших локальних війнах. День виводу військ із Афганістану – це свято ветеранів-афганців та день пам’яті та скорботи за всіма загиблими воїнами-інтернаціоналістами. Бажаю вам сил, здоров’я і сили духу, добра у ваших родинах та миру для всіх нас, - звернувся до учасників мітингу Віктор Скобліков.

Варто відзначити, що з перших днів початку російської агресії у 2014 році десятки запорізьких «афганців» добровольцями пішли на фронт, передавали бойовий досвід своїм молодим побратимам, як і багато років тому, проявляли мужність і героїзм, захищаючи рідний край.

Запоріжці схилили голови та вшанували пам'ять загиблих під час воєнних дій хвилиною мовчання. Командир взводу ліцею «Захисник» майор Володимир Вабніц скомандував вихованцям про початок маршу. На завершення заходу учасники поклали квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року