Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Завдяки розробкам ДП «Івченко-Прогрес» людство не стоїть на місці»

18 лютого 2019 - 16:28

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль під час робочої поїздки на ДП «ЗМКБ «Прогрес» ім. академіка О.Г. Івченка». Тут він відвідавзбиральний цех № 33, експериментально-випробувальний комплекс та конструкторський науково-дослідний комплекс, ознайомився з експозицією авіаційних двигунів розробки ДП «Івченко-Прогрес», процесом тривалих випробувань турбовального двигуна АІ-450МП та методикою створення компресорів авіаційнихдвигунів.

Голова облдержадміністрації також провів зустріч з трудовимколективом підприємства.

- Таких підприємств, які випускають високоінтелектуальний та якісний продукт, дуже небагато. Завдяки вашим розробкам людство не стоїть на місці і рухається вперед. На ваших винаходах працює оборонпром, авіаційний транспорт та газотранспортна система країни. Дуже важливо, щоб вдячність за вашу роботу була не лише зовнішньою обгорткою. А щоб люди працювали, розвивались і отримували гідну зарплатню. Зі свого боку, як влада, ми маємо працювати над тим, щоб вас чули на рівні Кабміну, Верховної Ради та Президента України. Адже від цього залежить просування нашої авіаційної продукції до країн ближнього та дальнього зарубіжжя, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив директор підприємства-генеральний конструктор Ігор Кравченко, середньооблікова чисельність працюючих складає 2911 чоловік. Їх середня заробітна плата сягає 19634 грн., що на 57,7% більше, ніж за  2017 рік. Крім цього, протягом 2018 року ДП «ЗМКБ «Прогрес» на інвестиційну діяльність з технічного переоснащення підприємства  спрямовано власних коштів 172,4 млн. грн.

Минулого року обсяг реалізації склав 1,2 млрд. грн., що на 71% більше, ніж за аналогічний період 2017 року, чистий прибуток склав 56,2 млн. грн. До місцевого бюджету підприємством сплачено 126,7 млн. грн., що на 55,6% більше, ніж за 2017 рік, до державного - 87,3 млн. грн., що на 36,67% більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Ефективність використання виробничих потужностей складає 97%, знос основних фондів - 53,2%. 

 

Департамент інформаційноїдіяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області