Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьким громадам дають можливість реалізувати проекти зі створення житла та інфраструктури для вимушених переселенців

19 лютого 2019 - 15:04

Представники Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) спільно з Управлінням зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації провели робочу зустріч з керівниками об’єднаних територіальних громад області щодо впровадження проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI».

- Для нас як обласної влади є важливим забезпечення і підвищення спроможності територіальних громад. Одним із компонентів  досягнення цієї мети  є реалізація соціальних інфраструктурних проектів на території області. Мова йде про реконструкцію тих об’єктів, на які раніше не знаходилося ресурсів. Джерелом для реалізації цих проектів є не лише ваші власні надходження та кошти державного бюджету, також важлива і діяльність на території області грантових організацій – проектів міжнародної технічної допомоги. Нашим надійним партнером є Український фонд соціальних інвестицій, який фінансується Урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KfW, завдяки яким в області було реалізовано 11 соціальних мікропроектів. Зараз,  враховуючи потребу вашої території, є шанс стати учасником проекту зі створення житла для внутрішньо переміщених осіб, - звернувся до учасників заходу начальник Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артур Бойко.

Консультант з розвитку громад регіонального представництва УФСІ Галина Ель Хатрі ознайомила з умовами конкурсного відбору. Так, основною метою проекту є підтримка інфраструктурних заходів в українських громадах з високою часткою ВПО шляхом створення для них житла та ремонту об’єктів соціальної сфери, таких як школи та дитячі садки. У рамках конкурсу будуть відібрані об’єкти, в яких можна створити умови для проживання ВПО (житлові будинки, гуртожитки та інші об’єкти для проживання). Громада, у якій буде відібрано житловий об’єкт для проживання ВПО, матиме право обрати ще один об’єкт соціальної інфраструктури (дитячий садок або школу) для відновлення/ремонту за рахунок коштів гранту Уряду Німеччини для створення додаткових місць та покращення умов надання послуг.

Максимальний бюджет кожного субпроекту безпосередньо на будівництво не може перевищувати 450 000 Євро. Запропоновані об’єкти мають і надалі використовуватися за призначенням щонайменше 15 років. Обов’язковою вимогою для об’єктів є необхідність виконання комплексу заходів з енергоефективності, які забезпечать суттєве зменшення експлуатаційних витрат.

Для участі у конкурсі субпроектів зацікавлені представники місцевої громади  мають організувати та провести форум громад, метою якого є: обговорення та погодження з представниками громад наміру взяти участь у проекті УФСІ з ремонту житла для ВПО; вибір другого об’єкта для ремонту (школи або дитячого садка); обрання членів Партнера з упровадження субпроектів окремо для житлового об’єкта і школи/дитячого садка; документально оформити рішення форуму громади.

Кінцевий термін подання документів від партнерів з упровадження субпроектів на конкурс – 11 березня 2019 року.

Наостанок Артур Бойко закликав керівників громад до активної співпраці, адже до кінця конкурсного відбору залишилося менше місяця, тож варто використати реальний шанс для розвитку своєї території.

Перелік документів для участі у конкурсі субпроектів, контакти та більш детальну інформацію можна знайти за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер