Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль зустрівся з жителями Чернігівщини

21 лютого 2019 - 11:28

Під час робочої поїздки до Чернігівського району голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з адміністративно-господарським активом.  У районному центрі культури та дозвілля зібралися керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, сільські, селищні голови, депутати районної ради, представники громадських організацій, політичних партій, керівники підприємств, установ та організацій.

На початку заходу очільник регіону повідомив, що в 2018 році  обласним бюджетом було спрямовано фінансові кошти на реконструкцію лікувального корпусу Чернігівської ЦРЛ шляхом утеплення будівлі вартістю 1 400,943 тис. грн. У 2017 році на об’єкт було втрачено 623,785 тис. грн. Також було проведено  реконструкцію приміщення Чернігівської селищної ради під центр надання адміністративних послуг вартістю 900 тис. грн. На території опорного навчально-виховного закладу - Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст. розпочато будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям.

За кошти субвенції зі спеціального фонду обласного бюджету на реалізацію заходів Програми сприяння виконанню депутатських повноважень депутатами Запорізької обласної ради на 2017-2020 роки придбано чотири автобусних зупинки для сіл та селищ району на суму 175 тис. грн. Також освоєно 70 тис. грн. на вуличні ліхтарі та світлодіодні лампи.

Окрему увагу Костянтин Бриль приділив питанням відновлення автошляхів як у всій області, так і в Чернігівському районі.

- Минулого року на ремонт автошляхів на території району було спрямовано 22 мільйони 284 тисячі гривень. Завдяки цьому було відремонтовано 44 663 м автодорожного полотна на 45 ділянках. Зокрема, виконано капітальний ремонт дороги по вул. Аптечна в  Чернігівці та капітальний ремонт дороги в с. Верхній Токмак Чернігівського району. Загалом на ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Чернігівського району було розподілено 18 мільйонів 714,3 тисячі гривень за кошти субвенції з державного бюджету. Об’єкт поточного середнього ремонту у 2018 році був визначений у межах обсягу фінансування згідно з пропозиціями Чернігівської райдержадміністрації і відновлений у запланованому обсязі. За рахунок коштів, розподілених на експлуатаційне утримання, по району виконано робіт з ремонту дорожнього покриття на загальній площі 30 114 м2 на суму 16 160 тисяч гривень. Напрямки виконання ремонтних робіт дорожнього покриття за рахунок коштів на експлуатаційне утримання були визначені Департаментом капітального будівництва за рівнем аварійності та пропозиціями Чернігівської райдержадміністрації. Загалом  ці та інші проекти ми втілюємо в життя за сприяння Президента України, Кабміну, а також Верховної та обласної рад. У злагодженій співпраці з керівництвом і активом місцевих рад району та народним депутатом Олександром Пономарьовим ми отримуємо реальний результат, який відчувають люди, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Голова Чернігівської райдержадміністрації Богдан Сушко зазначив, що в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в 2017 році в районі було завершено три проекти з термомодернізації та одни проект з вуличного освітлення на загальну суму 1120 тис. грн., з них: кошти міжнародної технічної допомоги - 575 тис. грн., кошти обласного бюджету - 128 тис. грн., кошти районного та сільських бюджетів - 327 тис. грн., спонсорські кошти та кошти громади - 90 тис. грн. У трьох навчальних закладах здійснено заміну вікон та дверей на металопластикові енергозберігаючі, забезпечено економію бюджетних коштів у межах 30%.

Під час обговорення проблем району з місцевою громадою Костянтин Бриль також приділив увагу питанням, які були порушені місцевими жителями.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби