Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух "протестував" Гуляйпільський район

29 серпня 2008 - 11:18

Тимчасово виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух здійснив робочу поїздку до Гуляйпільського району, під час якої перевірив готовність освітніх закладів району до нового навчального року, оглянув місцеві об'єкти соціальної інфраструктури та провів особистий прийом громадян.

Під час відвідання селища Залізничного керівник регіону ознайомився з виробничими потужностями дочірнього підприємства «Гуляйпільській механічний завод» ВАТ «Мотор Січ». Директор підприємства Анатолій Семенюта продемонстрував Олександру Старуху зразки продукції, що виробляє завод: соковикрутки, плуги, культиватори тощо, розповів про новітні розробки підприємства та вручив високому гостю сувенір з місцевим колоритом – настільне погруддя Нестора Махна.

- Найголовніше, що збережено підприємство, обладнання та технології виробництва, а значить – і робочі місця для людей, і джерело наповнення для місцевого бюджету, – зазначив Олександр Старух.

У селі Воздвижівка Гуляйпільского району посадовець ознайомився з ходом робіт по спорудженню газопроводу, роботою місцевого будинку культури, відвідав Воздвижівську загальноосвітню школу та нещодавно відкритий після реконструкції дитячий садочок. Варто зазначити, що і будівництво газопроводу, і ремонт будинку культури та дитячого садка фінансується місцевим підприємством ЗАТ «Агронива». Тільки на реконструкцію дошкільного закладу господарство виділило 100 тисяч гривень.

- Президент поставив чітке завдання – у наступному навчальному році охоплення дітей дошкільною освітою має складати не менше 75%. Тому розвиток мережі дошкільних навчальних закладів є одним з пріоритетних завдань обласної виконавчої влади та місцевих громад, - наголосив Олександр Старух після відвідання Воздвижівського дитсадка.

Керівник області також подякував керівництву підприємства «Агронива» за збереження і розвиток соціальної інфраструктури села та активну участь у вирішенні проблем його жителів.

- Ми сьогодні побачили чітке розуміння того, що головне – це люди, – зауважив Олександр Старух.

Ознайомившись з умовами навчання у Гуляйпільскій спеціалізованій загальноосвітній школі, посадовець відзначив задовільний рівень матеріально-технічного забезпечення закладу та стану готовності до нового навчального року.

- Я хотів би привітати гуляйпільських вчителів і учнів з початком навчального року, побажати їм в наступному році успіхів, а наприкінці року – хороших результатів тестування, – зазначив Олександр Старух після відвідання школи.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови ОДА також провів виїзний особистий прийом громадян.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн