Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тримає на контролі розчищення промоїни, що з’єднує Азовське море та Молочний лиман

21 лютого 2019 - 15:53

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін з робочою поїздкою відвідав Якимівський район. Посадовець разом з представниками Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Кирилівським селищним головою Іваном Малєєвим та директором Приазовського національного природного парку Дмитром Воловиком перевірили хід виконання робіт з будівництва з’єднувального каналу для відновлення водного сполучення Азовського моря з Молочним лиманом.

- Роботи з відновлення водного сполучення між Азовським морем та Молочним лиманом з метою недопущення загибелі водних біоресурсів тривають. І результат ми бачимо на власні очі. Чотири екскаватори та один земснаряд працюють у кілька змін, щоб завершити роботи у визначені строки.  Важливо, що в останні роки питання забезпечення водного сполучення між морем та лиманом стоїть на особистому контролі голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, - підкреслив Олександр Бабанін.

Як повідомили у Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації, відповідно до проекту «Будівництво з’єднувального каналу для відновлення водного сполучення Азовського моря з Молочним лиманом» параметри  з’єднувального каналу становлять: довжина каналу – 2030 м, ширина  по дну – 40 м, ширина по верху каналу – 100 м, довжина ковша-хвилелома від металевого мосту – 160 м, середня ширина ковша – 140 м. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті на здійснення природоохоронних заходів у 2018 році» парк отримав фінансування.

Восени 2018 року між Приазовським національним природним парком та переможцем тендерних торгів «ТОВ «Бердянськбудтрест» було підписано договір на виконання робіт. Тоді парк розпочав будівельні роботи згідно з договором та проектно-кошторисною документацією.

Директор Приазовського національного природного парку Дмитро Воловик повідомив, що техніка (чотири екскаватори та земснаряд) почала працювати ще у грудні і робота триває майже в цілодобовому режимі. Зараз вдалося розчистити понад 400 метрів з’єднувального каналу шириною 40 метрів та глибиною 2,5 метра. На вході в гирло планується будівництво двох гідротехнічних споруд довжиною 140 метрів, шириною – шість метрів і висотою 1,5 метра від урізу води.

Нагадаємо, останній раз, у серпні 2018 року, працював земснаряд компанії «Нібулон», який розчистив понад 700 метрів промоїни. За підрахунками працівників Приазовського національного природного парку, тоді з Молочного лиману у води Азовського моря  вийшло дві тисячі тонн малька піленгаса.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн