Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громаді Запорізької області представлено публічний звіт облдержадміністрації про підсумки 2018 року

28 лютого 2019 - 15:32

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль прозвітував перед громадою Запорізької області про проведені заходи, виконані завдання та їх результати, використання коштів державного та обласного бюджетів та з інших питань діяльності облдержадміністрації у 2018 році.

У заході взяли участь представники громадських рад при органах державної влади, громадських об’єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, некомерційних організацій, засобів масової інформації, експерти.

Насамперед очільник регіону приділив увагу використанню коштів Державного фонду регіонального розвитку. У 2018 році на реалізацію 421 проекту регіонального розвитку на умовах співфінансування спрямовано 454,2 млн. грн. коштів державного та місцевих бюджетів. Завдяки цьому за стандартами Нового освітнього простору відновлено будівлю спеціалізованої школи No 23 у м. Мелітополь, а також завершено відновлення: обласної філармонії; лікарської амбулаторії у Мелітопольському районі; двох дитячих садочків та двох водопроводів.

- Запорізька область за кожним третім рейтинговим показником - серед десятки лідерів. Зокрема, за індексом будівельної продукції, реалізації машинобудівної галузі та посівом озимої пшениці - 1 місце в Україні. За показником економічної ефективності область посідає 8 місце. За обсягом реалізованої промислової продукції - третє. Промисловий комплекс області - 5 місце по Україні. А якщо звернути увагу на енергетичний комплекс регіону, то Запорізький край виробляє кожен третій кіловат електроенергії в Україні, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У напрямку децентралізації Запорізька область посідає ІІІ місце у загальнодержавному рейтингу. Ми одна з небагатьох областей, де перспективні плани покривають 100% території. На сьогодні створено 52 об’єднані територіальні громади: об'єдналися 188 місцевих рад (62,9% від загальної кількості). Площа території ОТГ становить 63,9% від загальної площі території області.

За словами Костянтина Бриля, Запорізька область входить до числа провідних індустріальних регіонів України, стабільно посідаючи 3 місце за обсягом реалізованої промислової продукції. За підсумками 2018 року загальний обсяг виконаних дорожніх робіт на дорогах загального користування державного значення склав 1 млрд. 51 млн. грн.

- У 2018 році КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» перетнув межу у 400 тисяч пасажирів. Такий показник досягнутий аеропортом уперше за понад 25 останніх років. Приріст пасажиропотоку у 2018 році збільшився на 15% порівняно з 2017 роком. Нині тут тривають роботи з будівництва пасажирського терміналу пропускною спроможністю 400 осіб на годину, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону приділив увагу інвестиційній діяльності, популяризації та презентації регіону. Серед масштабних інвестиційних проектів Костянтин Бриль відзначив ТОВ СП «НІБУЛОН», яке у жовтні 2018 розпочало будівництво нового перевантажувального терміналу в с. Тернівка Вільнянського району. А також ТОВ «Вінд Пауер» ДТЕК, яке здійснює будівництво парків вітрових електростанцій потужністю 200 МВт на території Приморського району загальною вартістю 9,5 млрд. грн.

Згадав голова облдержадміністрації і про захід «Урожай-2018». Завдяки його проведенню було:

  •   впорядковано земельні відносини;
  •   за 2018 рік додаткові надходження до місцевих бюджетів склали 7,6 млн. грн.;
  •   збільшено розмір заробітної плати 4 352 фізичним особам (легалізовано 7,6 млн. грн. доходів);
  •   добровільно оформлено 2790 найманих працівників (легалізовано – 12,3 млн. грн.);
  •   від розпорядження безхазяйними посівами на площі 138,1 га надійшло 251,6 тис. грн.

Не оминув увагою Костянтин Бриль й інклюзивне начання.

- З 2016 року в області реалізується пілотний для України науково-педагогічний експеримент «Розвиток інклюзивного середовища у Запорізькій області». З нового навчального року інклюзивне навчання в області розпочато у 182 школах, де у 446 інклюзивних класах навчається 667 дітей з особливими освітніми потребами, та 45 дитячих садках, де в 58 групах організовано навчання за інклюзивною формою для 138 дітей. Загалом по області 227 закладів освіти впроваджують інклюзивну форму навчання. Вони забезпечують право на освіту 805 дітям з особливими освітніми потребами, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У сфері екології очільник регіону відзначив розвиток лісів. Так, у 2018 році було висаджено 603 га нових лісів рівними частинами у всіх лісгоспах регіону. Закладено 114 га нових ґрунтозахисних лісових насаджень. Головні породи - робінія псевдоакація, дуб звичайний, ясен, в’яз та клен. Загалом на Програму розвитку лісового фонду Запорізької області на період до 2022 року було виділено 8 мільйонів гривень. З них 6,3 мільйона гривень використано на створення нових лісів, ще 1,7 мільйона - на захист лісосмуг від пожеж.

У рамках звіту за 2018 рік Костянтин Бриль також поінформував про підтримку сил безпеки та оборони; соціальний захист; фізичну культуру і спорт; розвиток культури та інформаційну діяльність.

Переглянути звіт голови обласної державної адміністрації за 2018 рік

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ