Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль запросив громадськість до обговорення проекту плану перспективного розвитку області на 2019-2021 рр.

1 березня 2019 - 16:23

В Запорізькій облдержадміністрації відбулася прес-конференція «Як буде розвиватися Запорізька область у найближчі три роки? Запрошення до обговорення проекту плану перспективного розвитку області на 2019-2021 роки». 

У прес-конференції взяли участь голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, голова Комишуваської ОТГ Юрій Карапетян та голова Пологівської міської ради Юрій Коноваленко. 

На початку заходу Костянтин Бриль підбив підсумки засідання Ради регіонального розвитку, яка відбулася у Запоріжжі 27 лютого за участі Президента України Петра Порошенка. Під час заходу було презентовано «План розвитку громад на 2019-2021 роки». 

- Була проведена колосальна робота. Всі плани були обговорені на місцях, аби зробити певний аналіз. Керівники влади на місцях звітували перед громадами, щодо проведеної роботи за останні три роки. Також був зроблений якісний аналіз проектів, які існують в Запорізькій області. На основі цих обговорень було підготовлено план перспективного розвитку Запорізької області, який ліг в основу планування подальшої роботи по всій Україні. Серед пріоритетів Запорізького регіону - освіта, медицина, логістика, співпраця з інвесторами, розвиток ІТ сектору та сільського господарства. Окрема увага водогонам та газопостачанню. Хочу наголосити, що завдяки плану перспективного розвитку області буде наведено лад в обранні пріоритетів нашої роботи на найближчі три роки, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

Окремо очільник регіону презентував дорожню карту розвитку Запорізької області, яка містить понад 1200 об’єктів, що планується реалізувати в найближчі роки. Карту супроводжує буклет зі звітом досягнень регіону за 2014 – 2018 рр. і стратегічними планами перспективного розвитку. 

Всі проекти враховують інноваційний потенціал Запорізької області, конкурентні переваги та стратегічне бачення розвитку. А також реформи у сферах освіти, охорони здоров'я і розвитку інклюзивного навчання, медичного обслуговування у містах і сільській місцевості. 

Голова облдержадміністрації закликав усіх долучитися до обговорення планів перспективного розвитку області. Аби привернути увагу громадян до цього важливого проекту. За словами Костянтина Бриля, карти та буклети з ілюстраціями окремих інфраструктурних проектів у містах і ОТГ, а також анкети зворотного зв’язку найближчим часом розповсюджуватимуться волонтерами, представниками громадських організацій. 

Очільник області акцентував увагу на важливості донесення дорожньої карти розвитку Запорізького регіону до кожного громадянина. 

- Наше завдання не лише донести до кожного мешканця Запорізької області інформацію про те, які проекти планується реалізувати в регіоні у майбутні три роки. Ми маємо отримати зворотний зв’язок від людей, щоб залучити громади до широкого обговорення. В цьому і полягає сенс реформи децентралізації. Коли люди вирішують долі своїх територій самостійно, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

Отже, з 1 березня 2019 року розпочинається кампанія, за якою кожний волонтер, звернувшись попередньо до Обласної ради регіонального розвитку зможе отримати пакет матеріалів від Голови Ради регіонального розвитку Петра Порошенка, в якому міститиметься: буклети, в яких наочно зображено реалізовані ініціативи в регіоні за останні роки та основні напрямки розвитку області та найбільш вагомі проекти, які планується реалізувати у Запорізькій області протягом найближчих років; карта перспективних об’єктів Запорізької області на 2019 – 2021 роки; опитувальний лист, за допомогою якого можна повідомити свої побажання, проінформувати про проблему або висловити критику щодо проведених або запланованих робіт на телефон гарячої лінії.

Подробиці за посиланням.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі