Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «За три роки в Якимівському районі виконано проектів на 51 мільйон гривень»

5 березня 2019 - 14:41

В рамках робочої поїздки до Якимівського району голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з адміністративно-господарським активом району.

Відкриваючи захід, Костянтин Бриль зазначив, що протягом останніх трьох років завдяки потужній державній підтримці, за сприяння обласної державної адміністрації, за рахунок державних субвенцій та співфінансування з місцевих бюджетів на території Якимівського району вдалося реалізувати ряд соціально важливих проектів та завдань на суму майже 51 млн. грн.

- Зокрема, хочу відзначити реконструкцію, капітальні та поточні ремонти семи об’єктів,  придбання транспорту, комп’ютерної техніки і обладнання на суму майже 23 мільйони гривень.  Завдяки процесу децентралізації в 2018 році за кошти місцевих бюджетів проведено капітальні та поточні ремонти доріг комунальної власності на суму 5 мільйонів 762 тисячі гривень. За ці кошти було відновлено понад 35 вулиць. Хочу повідомити, що за інформацією ДП «Місцеві дороги Запорізької області», на ремонт та утримання доріг місцевого значення Якимівського району в поточному році розподілено 18 мільйонів 430,5 тисячі гривень. З них 11 мільйонів 19,8 тисячі гривень передбачено на поточний середній ремонт ділянки автомобільної дороги загального користування місцевого значення О082086 Якимівка-Новоданилівка-Таврійське-Петрівка, на експлуатаційне утримання та аварійні роботи передбачено  7 мільйонів 410,7 тисячі гривень. Загалом у Якимівському районі дуже яскраво можна відчути роботу команди Президента України. Хочу подякувати кожному з учасників цієї непростої роботи. Зокрема, це стосується голови райдержадміністрації Олександра Правосуда, а також усіх, хто розуміє, що нинішній курс держави є єдино обраним вірно, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Крім цього, очільник регіону повідомив, що за кошти обласного бюджету проведено капітальний ремонт водопровідної мережі по вул. Хліборобна в с. Велика Тернівка протяжністю 3 км на суму майже 1 млн. 320 тис.грн., що забезпечило ефективне водопостачання 2200 осіб. У 2017 році було продовжено фінансування з державного бюджету будівництва міжселищного газопроводу ГРС Якимівка-Кирилівка до с. Охримівка. Було профінансовано 15 млн. грн., завдяки яким  прокладено майже 7 км мереж газопроводу.

Для ефективного поводження з твердими побутовими відходами в 2017 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища придбано машину для збору, транспортування та складування твердих побутових відходів на суму 4 млн. 199 тис. грн., з них 1 млн. 500 тис. грн. - кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

У жовтні-листопаді 2017 року на районному стадіоні «Колос» у центрі смт. Якимівка було завершено будівництво міні-футбольного поля зі штучним покриттям на загальну суму 1 млн. 330 тис. грн.. Споруда зведена завдяки співфінансуванню у співвідношенні 25% із районного та 75% - із державного бюджетів. Міні-футбольне поле має загальну площу 1289 м, розмір майданчика 43x22 м з одночасною можливістю перебування на ньому до 20 осіб.

- Одне з найбільш важливих питань - будівництво з’єднувального каналу для відновлення водного сполучення Азовського моря з Молочним лиманом за кошти державного бюджету. Всі ви пам’ятаєте, як у серпні минулого року вчергове виникла проблема і лиман опинився на межі екологічної катастрофи. Тоді на допомогу нам прийшов Герой України Олексій Опанасович Вадатурський, який надав днопоглиблювальну техніку. Нині я тримаю це питання на особистому контролі і можу сказати, що воно нарешті зрушило з місця. Так, за активної роботи народного депутата Сергія Валентирова, а також привернення уваги до цієї проблеми всіх сторін, у минулому році Кабмін виділив кошти і нині роботи з відновлення водного сполучення між Азовським морем та Молочним лиманом тривають, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії