Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заборгованість із зарплатні перед працівниками ПАТ «Запоріжжяобленерго» ліквідовано

7 березня 2019 - 17:27

За словами Костянтина Бриля, завдяки активній участі облдержадміністрації було досягнуто вирішення ряду проблемних питань ПАТ «Запоріжжяобленерго». Участь влади області  стосувалась звернень до Кабміну, ДФС та голови НКРЕ КП Оксани Кривенко, що у свою чергу допомогло у розв’язанні питання реєстрації податкових накладних. Також йдеться про виділення коштів на формування аварійних запасів «Запоріжжяобленерго» за кошти резервного фонду облбюджету.

Очільник регіону наголосив, що перебої із виплатою заробітної плати у ПАТ «Запоріжжяобленерго» почалися ще восени 2017 року. Зокрема, це стосувалось питання застосування так званого «нульового» алгоритму до рахунків обленерго.

- Вже у липні 2018 року шляхом перемовин з головою НКРЕ КП Оксаною Кривенко ми досягли згоди щодо необхідності встановлення для «Запоріжжяобленерго» алгоритму відрахування коштів на поточні рахунки товариства у розмірі 13,58%. А також зменшення щодобових стягнень. Це дозволило здійснювати виплату поточних нарахувань із заробітної плати працівникам товариства. Нині, завдяки активній роботі профільних департаментів ОДА, а також моєму особистому втручанню, виплати заборгованості із зарплатні фахівцям «Запоріжжяобленерго» вирішено. Тож нині я хочу подякувати за активну та принципову роботу в.о. генерального директора ПАТ «Запоріжжяобленерго» Олені Ангеловій, голові НКРЕ КП Оксані Кривенко та всім, хто брав участь у розв’язанні проблемних питань обленерго, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Нині, завдяки системній роботі із боржниками, енергокомпанії вдалося майже вдвічі скоротити заборгованість перед ДП «Енергоринок» за активну електроенергію. Так із 918 млн.грн. (на 01.01.2018) борги скоротились до 470 млн.грн. (на 01.03.2019). Тим самим було забезпечено 100% рівень розрахунків за електроенергію, куповану у 2018 році, та погашено частину раніше накопиченої реструктуризованої заборгованості. Це дозволило компанії вийти на адекватні алгоритми фінансування господарської діяльності.

Як наголосила в.о. генерального директора ПАТ «Запоріжжяобленерго» Олена Ангелова, шляхом жорсткої економії протягом кількох місяців за ці кошти вдалося погасити заборгованість із зарплатні, яка станом на 1.07.2018 сягала 351 млн.грн. На сьогодні боргів із зарплатні перед співробітниками ПАТ «Запоріжжяобленерго» немає. І ледь не вперше за останні два роки поточні виплати зарплати нарешті увійшли в установлений законодавством графік. За її словами, закономірно стабілізується і кадрова ситуація — лише протягом січня-лютого 2019 року до ПАТ «Запоріжжяобленерго» прийнято на роботу 170 осіб, і кожного дня кількість охочих працевлаштуватися до компанії зростає.

Також Олена Ангелова підкреслила, що дуже важливим в цій ситуації є певний прогрес у непростих взаєминах із ключовим боржником — Запорізьким титано-магнієвим комбінатом. Адже нині Державна виконавча служба у примусовому порядку за рішенням суду стягує із «ЗТМК» частину заборгованості за електроенергію у розмірі 65 млн.грн. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області