Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Оголошення про проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області

14 березня 2019 - 09:29

Запорізька обласна державна адміністрація (далі – Організатор) оголошує конкурси з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (далі - конкурси).

Конкурси проводяться відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт»,  Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, розпорядження голови облдержадміністрації від 07.05.2012 № 207 «Про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», яке зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Запорізькій області 23 травня 2012 року за № 26/1551, розпорядження голови облдержадміністрації від 06.03.2019 № 119 «Про проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області».

Перелік об’єктів конкурсів з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, із зазначенням порядкових номерів та основних характеристик додається.

Умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (далі – Умови), затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації від 07.05.2012 № 207 «Про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», яке зареєстровано в Головному управлінні юстиції  у Запорізькій області 23 травня 2012 року за № 26/1551. Ці Умови є обов'язковими для Організатора та членів конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників для обслуговування на маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, та перевізників-претендентів.

На конкурс виносяться маршрути (рейси), які входять до затвердженої Організатором мережі міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області.

Обґрунтована структура парку автобусів, що працюватимуть на маршруті загального користування, має відповідати таким  критеріям:

1) Для забезпечення належної якості та безпеки перевезень пасажирів на внутрішньообласних автобусних маршрутах, згідно з Порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв`язку України від 12.04.2007 № 285, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.05.2007 за № 499/13766, на міжміських маршрутах протяжністю до 150 км допускається використання автобусів категорій М2 (повна маса не більше ніж  5 т) та М3 (повна маса понад 5 т), а на маршрутах протяжністю більше 150 км - автобусів тільки категорії М3, на приміських маршрутах – автобусів категорій М2 та М3. Клас автобусів: на міжміських маршрутах до 150 км – А, В, ІІ, ІІІ; понад 150 км – В, ІІ, ІІІ; на приміських маршрутах - А, В, І, ІІ, ІІІ.

2) Рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом  для перевезення пасажирів на маршрутах, повинен за технічними та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту.

Перевезення пасажирів на маршрутах здійснюються відповідно до державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування населення.

Для участі у конкурсі з перевезення  пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, перевізник-претендент повинен мати достатню кількість транспортних засобів, необхідних для виконання перевезень, та достатню кількість резервних транспортних засобів, яка становить 10 відсотків необхідної кількості автобусів для виконання перевезень.

Автотранспортні засоби, які пропонуються перевізниками-претендентами для резерву, повинні бути не нижче за показниками категорії, класу, комфортності основних автотранспортних засобів, які пропонуються для обслуговування маршруту.

До додаткових Умов належить обладнання перевізником в термін до трьох років з моменту укладання договору про організацію перевезень пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (внутрішньообласних маршрутах), транспортних засобів, працюючих на зазначеному у договорі маршруті (маршрутах), GPS-системами для здійснення контролю за дотриманням схем і графіків руху пасажирського транспорту. Перевізники–претенденти мають забезпечити диспетчерський контроль та управління перевезеннями самостійно або із залученням підприємства автобусних станцій (за договором).

На кожному об'єкті конкурсу, який включає приміські внутрішньообласні автобусні  маршрути загального користування, забезпечується робота транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в кількості до 35 відсотків загальної кількості автобусів.

Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування інвалідами з вадами зору, слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок.

До участі в конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які визначені в пункті 12 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, статті 45 Закону України «Про автомобільний трансопрт».

Перевізники зобов’язані здійснювати пільгові перевезення пасажирів згідно з чинним законодавством.

Необхідну інформацію  про  об'єкти конкурсів можна одержати за телефонами: 239-92-50, 239-92-47, або електронною поштою (звертатися за електронною адресою: dpri_transport@zoda.gov.ua).

Кінцевий строк прийняття документів для участі в конкурсах – до 17-00 28.03.2019. 

Документи на конкурси подаються до облдержадміністрації за адресою: 69107, м. Запоріжжя,   пр. Соборний, 164, каб. 537, каб. 550. Режим роботи: з понеділка по четвер – з 8-00 до 17-00, п’ятниця – з 8-00 до 15-45. Перерва на обід – з 12-00 до 12-45.

Перелік документів для участі у конкурсах визначений статтею 46 Закону України «Про автомобільний транспорт» та пунктом 29 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081.

Для участі у конкурсі перевізник-претендент подає окремо щодо кожного об’єкта конкурсу такі документи:

заяву претендента встановленого зразка  із  зазначенням автобусного  маршруту  загального користування, на якому має намір працювати претендент;

відомості  за  підписом суб’єкта господарювання про автобуси, які будуть використовуватися на автобусному маршруті, з зазначенням підстав  для  їх використання перевізником;

відомості про додаткові умови обслуговування маршруту;

інформацію довільної форми про те, що перевізником-претендентом (вказати найменування перевізника) не вносилася плата за участь у конкурсі у зв`язку з відсутністю такої вимоги в оголошенні облдержадміністрації про проведення конкурсів, розміщеному у _____ (назва та номер друкованого видання);

анкету до заяви про участь у конкурсі з перевезення пасажирів;

копію податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) за останній квартал.

У випадку подання автобусів, за які можуть бути нараховані бали за системою оцінки пропозицій автомобільних перевізників-претендентів, разом з відомостями про автобуси також рекомендується подавати копії сертифікатів відповідності, екологічності.

Також з метою визначення переможців конкурсів на міжміських автобусних маршрутах (у разі рівних пропозицій претендентів) рекомендується разом з документами для участі у конкурсах подавати свідоцтва відповідності автобусів параметрам комфортності.

З метою вірного нарахування балів за автобуси за системою оцінки пропозицій автомобільних перевізників-претендентів під час проведення конкурсів та подальшого визначення предмету договорів про перевезення пасажирів пропонується разом з документами для участі у конкурсах подавати перелік автобусів, які будуть використовуватися на об’єкті конкурсу, із зазначенням державного реєстраційного номеру транспортного засобу, статусу автобусу (основний, резервний), номеру маршруту (рейсу), на якому працюватиме відповідний автобус. Вказаний документ подається в конверті (пакеті) з позначкою «№ 2».

Відповідно до пункту 28 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, на об’єкти конкурсів, в які входять міжміські автобусні маршрути, рекомендується подавати автобуси з кількістю зірочок 1-4 за параметрами комфортності (для роботи на маршрутах протяжністю до 150 км включно), та з кількістю зірочок 2-4 за параметрами комфортності (для роботи на маршрутах протяжністю понад 150 км).

Перевірку поданих документів на відповідність обов’язковим і додатковим умовам конкурсу та наявності усіх документів проводить Організатор.

Документи, подані перевізником-претендентом для участі в конкурсі, пронумеровуються, прошнуровуються, підписуються автомобільним перевізником або уповноваженою особою автомобільного перевізника із зазначенням кількості сторінок цифрами і словами.

Документи для участі в конкурсі подаються перевізником-претендентом у двох закритих конвертах (пакетах).

Конверт (пакет) з позначкою «№ 1», який містить документи для участі в конкурсі,  відкривається наступного дня після  закінчення строку їх прийняття.

Конверт (пакет)  з позначкою «№ 2»,  який містить документи з інформацією про  те,  на  який  об'єкт  конкурсу  подає  документи перевізник-претендент, відкривається під час засідання конкурсного комітету.

У разі  подання  перевізником-претендентом документів для участі  в  кількох конкурсах,  що проводяться на одному засіданні, ним  робиться  однакова  відмітка  на  конвертах  №  1  і  2,  які стосуються  одного  і  того  ж конкурсу,  що дасть змогу визначити приналежність їх одне одному.

Якщо перевізник-претендент бере участь на кількох об’єктах конкурсу на внутрішньообласних автобусних маршрутах, які проводяться на одному засіданні конкурсного комітету, а поданих ним пропозицій достатньо для виконання перевезень тільки на частині об’єктів конкурсів, він повинен визначити пріоритети щодо визнання його переможцем у конкурсах, про що робиться запис в пункті 1 заяви на участь у конкурсі. У разі визнання перевізника-претендента переможцем у конкурсі (конкурсах) з вищим пріоритетом до участі в інших конкурсах він не допускається.

У разі відсутності в перевізників-претендентів автобусів,  що відповідають   умовам  конкурсу,  вони  мають  право  подавати  до конкурсного комітету заяву на участь у конкурсі та  документи,  що містять  характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті, а  також  інвестиційний  проект-зобов'язання  щодо оновлення парку автобусів на цьому маршруті на визначений період до п'яти років.

У разі  відсутності  перевізників-претендентів, які мають автобуси, що  відповідають  умовам конкурсу,  конкурс проводиться серед претендентів,  які  пропонують  використовувати  на  даному маршруті автобуси,  що відповідають  вимогам  безпеки,  але  не відповідають умовам  конкурсу   за класом,   пасажиромісткістю, параметрами комфортності,  з  урахуванням  поданих  інвестиційних проектів-зобов'язань щодо оновлення парку  автобусів,  які  будуть повністю відповідати всім вимогам, у термін до п'яти років.

Організатор укладає з переможцем конкурсу договір про перевезення пасажирів на 5 років, у разі відсутності в нього автотранспортних засобів, що відповідають Умовам – на 1 рік.

Строк дії договору продовжується один раз на п’ять років за рішенням Організатора за наявності заяви автомобільного перевізника – переможця попереднього конкурсу, форма якої передбачена в додатку 7 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, в якій, зокрема, зазначається інформація про підтверджене інвестування коштів на придбання більш нових та/або комфортабельних автобусів стосовно тих, які використовувалися автомобільним перевізником на об’єкті конкурсу, та наявності підстав вважати зазначеного автомобільного перевізника таким, що здійснював перевезення за цим маршрутом протягом попереднього періоду без порушення умов укладеного попереднього договору.

Видача бланків документів для участі в конкурсах здійснюється за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164, каб. 550, каб. 537, у час, визначений для  прийому документів на конкурси, до кінцевого строку прийняття документів. Перевізники-претенденти можуть використовувати бланки документів для участі в конкурсах, що затверджені Порядком проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081.

Місце проведення конкурсів (засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників): м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164. Початок конкурсів – об 11-00  22.04.2019 (розгляд питання щодо недопущення перевізників-претендентів до участі в конкурсах з перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області) та 26.04.2019 (оцінка пропозицій перевізників-претендентів, підрахунок балів за бальною системою та визначення переможців конкурсів та перевізників-претендентів, які посіли друге місце).

У разі відсутності керівника перевізника-претендента на конкурсі з перевезення пасажирів на внутрішньообласних автобусних маршрутах його інтереси може представляти особа, яка має довіреність, видану перевізником-претендентом.

Плата за участь у конкурсах не стягується.

 

Для довідок з питань проведення конкурсів звертатися за телефонами: 239-92-50, 239-92-47 або електронною поштою (звертатися за електронною адресою: dpri_transport@zoda.gov.ua).

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя