Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область розвиває подієвий, зелений та релігійний туризм

14 березня 2019 - 14:43

У Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся семінар суб’єктів туристичної діяльності для студентів вищих навчальних закладів, організований Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

У  заході  взяли участь начальник відділу культури і туризму  Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Людмила Абеляшева, директор Запорізького обласного краєзнавчого музею  Михайло Мордовськой, голова Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані, Почесний голова громадської організації «Запорізька обласна туристична асоціація» Людмила Брацило, засновник історико-туристичного комплексу «Етносело» Запорізької обласної громадської організації «Дивосвіт» Інеса Носенко,  директор центру зеленого туризму «Аквазоо» Борис Ігнатко, генеральний менеджер готелю «Хортиця Палас» Джафар Шамія, керівники туристичних фірм.

Студентів із Запоріжжя та Мелітополя ознайомили з історією туризму в Запорізькій області,  останніми тенденціями розвитку туризму, зокрема  подієвого, зеленого туризму, агротуризму. В Запорізькій області активно розвиваються всі ці види. Зокрема,  серед садиб зеленого туризму  найбільш активно працюють  «Етносело» в с. Геленджик Вільнянського району, «Аквазоо» у селі Петрополь Запорізького району, «Гостини у Валентини» у Мелітопольському районі, «Українське подвір’я ХІХ століття» в Токмаку, комплекс «Великий став» у селі Салтичія Чернігівського району.

Серед послуг і розваг, які пропонують туристам, – не лише відпочинок, екологічне проживання та смачне частування, а й рибалка, катання на конях, знайомство зі свійськими та дикими тваринами, оздоровчий відпочинок на пасіках, етнографічні цікавинки,  майстер-класи з народних промислів і навіть із доїння корів.

Особливою популярністю користується подієвий туризм – на свята та фестивалі «Покрова на Хортиці», «Срібна купальська роса», «Віра. Надія. Любов.», «Ми – українські», «Приазовський інтерфест”» та інші до Запорізької області приїздять тисячі гостей. Вони знайомляться з українською культурою, козацькими традиціями, беруть участь у театралізованих інтерактивних діях. Справжня родзинка нашого краю – можливість познайомитися з культурою, традиціями та стравами багатьох націй і народів, які населяють область. Болгарські, албанські, грецькі, польські, німецькі та інші національно-культурні товариства бережуть традиції своїх народів і щедро презентують їх  в інтеркультурних містечках на фестивалях, у садибах та музеях.

Окрема перспективна галузь туризму Запорізького краю – надання оздоровчих та лікувальних послуг у численних здравницях Азовського узбережжя.

Майже невідомий широкій громадськості такий вид туризму, як релігійний. Та вже багато років сотні гостей країни, тисячі жителів і гостей Запорізької області прибувають у паломницькі поїздки до святинь різних релігій, до храмів та культових споруд, на Різдвяні та Великодні свята.

Під час  зустрічі студенти дізналися багато нового про турбізнес як одну з найперспективніших галузей діяльності, про вплив туризму на економіку. На думку організаторів, отримана під час семінару інформація допоможе студентам закріпити теоретичні знання, розвинути навички та вміння організовувати, аналізувати і здійснювати професійну діяльність, обрати місце для працевлаштування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров