Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Освітня та медична субвенції для Більмацького та Розівського районів надійдуть, щойно Президент підпише зміни до закону»

14 березня 2019 - 15:29

Про це голова облдержадміністрації Костянтин Бриль повідомив, коментуючи ситуацію  щодо зарплатні освітян та медиків у Розівській та Більмацькій ОТГ. Це питання було порушено під час засідання 28 позачергової сесії Запорізької обласної ради VII скликання, в якому взяв участь Костянтин Бриль.

Очільник регіону нагадав, що у зв'язку з не проведенням виборів, через введення в 10 областях України військового стану, два райони Запорізької області, які мали бути повністю охоплені громадами, не отримали освітню та медичну субвенції. Тож у зв'язку з цим педагогічним та частково медичним працівникам не виплачено зарплатню.

 - Зарплатня вчителям і медикам ОТГ - не політичне питання, а збіг обставин, які виникли через введення воєнного стану в 10 областях України. І я обіцяю, що проблему буде розв'язано до кінця поточного місяця. Вибори не були проведені у восьми районах Запорізької області. При цьому в держбюджеті на 2019 рік субвенції для новостворених громад були включені. Але у зв’язку з тим, що громади не набули повноважень, вони не змогли прийняти мережу закладів і не можуть витрачати субвенцію. Тож  змінами до закону про держбюджет, проголосованими 28 лютого 2019 року, субвенції були повернуті до районних бюджетів. Це дасть можливість погасити всю заборгованість та в подальшому своєчасно виплачувати заробітну плату. Нині депутати Верховної Ради України вже прийняли відповідне рішення, закон лежить на підписі у Президента України і його буде підписано, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також повідомив, що нещодавно  звернувся до Кабінету Міністрів України щодо позачергового включення до порядку денного засідання Уряду погодження розподілу додаткової дотації з державного бюджету на утримання закладів освіти та охорони здоров’я. Відповідне рішення було прийнято вчора під час засідання. Це дозволяє профінансувати територіям області 130 мільйонів гривень дотації на виплату заробітної плати працівникам закладів освіти та оплату комунальних послуг закладів охорони здоров’я за перший квартал і в подальшому своєчасно фінансувати відповідні витрати до кінця року.

Під час сесії Костянтин Бриль також вручив почесні відзнаки жителям регіону.

Так, Указом Президента України за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного енергетичного комплексу, багаторічну сумлінну працю,  високий професіоналізм та з нагоди Дня енергетика почесне звання «Заслужений енергетик України» було присвоєно слюсареві Запорізької атомної електричної станції Михайлу Мальованому.

За значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня Соборності України орденом «За заслуги» III ступеня  нагороджено ректора Бердянського державного педагогічного університету Ігоря Богданова.

Почесне звання «Заслужений донор України» було присвоєно донору Сергію Яніцькому. Почесного звання «Заслужений працівник культури України» удостоєний заступник директора по навчальній роботі, викладач Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди Аліна Трофименко.

Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» присвоєно завідувачу кафедри Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Тетяні Дюжиковій.

За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов'язку, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Костянтин Бриль вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня заступнику голови громадської організації «Запорізька обласна асоціація ветеранів Афганістану та АТО», учаснику бойових дій в Афганістані Володимиру Блинову.

За значний особистий внесок у розвиток охорони здоров’я Запорізької області, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України було нагороджено голову лікарсько-консультативної комісії Запорізької обласної клінічної лікарні Олександру Потіп. За вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку Запорізької області, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України було нагороджено заступника головного інженера – начальника служби Запорізької атомної електричної станції Сергія Гринцова.

За вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку Запорізької області, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Подяку Прем’єр-міністра України було оголошено директору Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Джерело» Олександру Нішенку та директору обласного центру патріотичного виховання молоді Марині Шконді.

Костянтин Бриль також нагородив представників Михайлівського району грамотами обласної державної адміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії