Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час колегії Костянтин Бриль підписав розпорядження щодо посилення фінансового контролю у бюджетній сфері

15 березня 2019 - 13:20

Таке рішення одностайно підтримали члени колегії облдержадміністрації за результатами розгляду питання про стан фінансово-бюджетної дисципліни в Запорізькій області за 2018 рік.

Начальник управління Східного офісу Держаудитслужби в області Геннадій Ващенко представив колегії звіт про стан фінансово-бюджетної дисципліни. Так, за 2018 рік Управлінням Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області проведено 56 контрольних заходів, у ході яких встановлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 36 об’єктах  контролю на загальну суму 43,6 млн. грн., з яких порушення при використанні бюджетних коштів склали 34,24 млн. грн. Із цієї суми в свою чергу 14,29 млн. грн. - кошти місцевих  бюджетів.

Зокрема, Геннадій Ващенко навів факти про використання коштів усупереч їх цільовому призначенню, а також здійснення за рахунок коштів місцевих бюджетів видатків, які Бюджетним кодексом України та законом України про державний бюджет віднесено до інших бюджетів, без передачі відповідних повноважень у Ботіївській сільській раді Приазовського району, Таврійській сільській раді Оріхівського району, Веселівській селищній раді.

За результатами ревізій Управлінням Східного офісу Держаудитслужби в області вжито заходи, що забезпечили усунення порушень на суму 62,3 млн. грн., у тому числі у використанні бюджетних коштів на суму 31,45 млн. грн. З цієї суми кошти місцевих бюджетів складають  7,87 млн. грн.

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив на необхідності посилення контролю за ефективним витрачанням доходів та дотриманням фінансової дисципліни. Очільник регіону також доручив відзвітувати про заходи, які вживаються для усунення порушень та повернення до бюджету коштів, використаних не за цільовим призначенням, голову Веселівської селищної ради та секретаря  Ботіївської сільської ради.

- Хочу подякувати Управлінню Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області за проведену роботу по контролю за фінансово-бюджетною дисципліною в області. Сподіваюсь, що керівники територій та бюджетних закладів зроблять правильні та своєчасні висновки щодо виявлених порушень. Ви всі брали участь у засіданні Ради регіонального розвитку, яке проводилось у нас у Запоріжжі, і чули позицію Президента України Петра Олексійовича Порошенка щодо боротьби з корупцією та необхідністю ефективного витрачання коштів, які території отримали в результаті децентралізації, - підсумував голова ОДА Костянтин Бриль. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області