Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розпочато активну роботу над проектом Стратегії регіонального розвитку на засадах смарт-спеціалізації

15 березня 2019 - 15:17

У Запоріжжі відбувся дводенний семінар-тренінг з підготовки до другого етапу впровадження смарт-спеціалізації в області - процесу підприємницького відкриття. Це ключовий етап смарт-підходу, який передбачає пріоритизацію найбільш інноваційних та конкурентоспроможних галузей у Запорізькій області.

Нагадаємо, що Запорізька область є одним із трьох пілотних регіонів, де за підтримки Спільного дослідницького центру Європейської Комісії (JRC) запроваджується новий підхід стратегічного планування – смарт-спеціалізація (S3).

Згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» не менше ніж одна стратегічна ціль регіональної стратегії повинна визначатися на засадах смарт-спеціалізації.

Для запорізьких фахівців тренінг провели  експерт наукового центру соціальних інновацій ЄС Манфред Шпісбергер, старший експерт з розвитку промисловості та смарт-спеціалізацій команди підтримки реформ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ніно Даменія та голова правління Українського інституту міжнародної політики, радник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Ростислав Томенчук.

Спікери представили  логіку та методологію ЄС з відбору пріоритетів для запорізької команди S3 та інших стейкхолдерів у регіоні. Зокрема, у заході взяли участь представники бізнесу, наукового середовища, громадських організацій області та органів місцевого самоврядування.

Відповідно до вимог чинного законодавства на позачерговій сесії обласної ради 14 березня було прийнято рішення про започаткування роботи над напрацюванням Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року.

Департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації запрошує зацікавлених у розвитку нашого регіону осіб, органи місцевого самоврядування, місцеві органи державної влади, підприємства, установи та організації усіх форм власності, громадськість надати пропозиції до проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на 2021-2027 роки.

Пропозиції згідно з формами слід надсилати на електронну адресу: dert@zoda.gov.ua з поміткою «Пропозиції до проекту Стратегії – 2027» до 31 травня 2019 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби