Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області створюється безбар’єрний простір для людей з інвалідністю

18 березня 2019 - 12:41

Під керівництвом заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України Льва Парцхаладзе в режимі он-лайн відбулося засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, керівники та фахівці структурних підрозділів облдержадміністрації та представники громадських організацій.

Досі всі державні будівельні норми України по створенню безбар’єрного простору для осіб з інвалідністю носили суто рекомендаційний характер. Але навіть ці рекомендації часто не враховували потреби людей з вадами зору і слуху.

В Україні понад 95% об’єктів житлового та громадського призначення залишаються недоступними для людей з інвалідністю.

На сьогодні в Україні почали діяти нові будівельні норми «Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення», засновані на європейських стандартах та підходах, що прописують усі необхідні алгоритми забезпечення доступності при проектуванні та будівництві, а також враховують потреби людей з вадами зору та слуху.

У Запорізькій області затверджено заходи щодо забезпечення безбар’єрного доступу маломобільних груп населення до будівель і приміщень закладів або установ загального користування та житлових будинків на 2018-2019 роки.

У 2018 році затверджено кошторис робіт для забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення по містах обласного значення на суму 6 млн. 987 тис. грн. (у містах Запоріжжя, Енергодар, Мелітополь) та в районах області на суму 863,365 тис.грн.

По місту Запоріжжя виконано роботи по облаштуванню пандусів на суму 198, 429 тис. грн; у м. Енергодар у 2018 році освоєно кошти в сумі  513, 426 тис.грн; у м. Мелітополь  виконано роботи по облаштуванню засобами безперешкодного доступу на суму 60, 144 тис. грн.

Протягом 2018 року по області встановлено 65 пандусів, 49 поручнів, дев’ять  кнопок виклику, влаштовано три тактильні плитки та направляючі стрічки, обладнано 13 автомобільних стоянок, три санвузли. При капітальному ремонті внутрішньоквартальних проїзних доріг на  31-му об’єкті виконано пониження висоти бордюрного каменя.

За інформацією районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад на забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів інфраструктури місцевими бюджетами на 2019 рік передбачено 2 млн. 366 тис. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств