Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі учні готуються до районного етапу Всеукраїнської патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

18 березня 2019 - 13:45

На базі обласного центру туризму відбувся семінар-нарада відповідальних за організацію і проведення І (міського/районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військо-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). До обговорення питань, які виникають у процесі реалізації І етапу гри, нового Положення та нормативної бази щодо проведення гри долучилися представники з усіх міст і районів області.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

Учасниками гри є учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти, члени громадських об’єднань, учасники молодіжних центрів, об’єднані на добровільних засадах у самовиховних малих групах — роях (гуртках): «молоді козаки» – 3-8 однолітків віком  15-17 років; «джури» – 3-8 однолітків 11-14 років; «новаки» (козачата) - до 12 однолітків 6-10 років.

Відповідно до Положення про гру підсумкові наметові таборування проводяться поетапно: початковий етап (навчально-тренувальний похід первинних осередків (куренів) з не менш як однією ночівлею у польових умовах) відбувається у квітні-травні; I районний етап (міський, об’єднана територіальна громада) - у травні; II обласний етап - у травні-червні; III фінальний етап (всеукраїнський) - у липні-серпні.

Під час семінару-наради методист спортивного відділу Центру туризму Олександр Горошко детально розповів про техніку проходження конкурсу «Смуга перешкод». Про конкурс «Лава на лаву» поінформував директор дитячо-юнацької, спортивної школи з козацького рукопашу «Спас» Костянтин Рижов. Учасники наради також висловили свої пропозиції та поради  щодо покращення підготовки та проведення гри.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств