Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Санкції проти Росії продовжуються не самі собою - Президент про жорстку позицію України у відстоюванні відновлення суверенітету

19 березня 2019 - 08:30

«Не потрібно, щоб складалось враження, що санкції автоматично продовжуються самі собою. Санкції продовжуються, оскільки Україна здатна займати позицію консолідації суспільства і вимоги до Російської Федерації щодо відновлення нашого суверенітету», - сказав Президент Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Глава держави зазначив, що наступного разу санкції мають бути продовжені в червні. «І яке рішення буде приймати і Рада ЄС, і США буде залежати від того, наскільки консолідована Україна, наскільки українська влада буде діяти рішуче, щоб захищати свій суверенітет», - зауважив Петро Порошенко.

Він додав, що кожного разу російська пропаганда розповідає, що санкції продовжують в останнє. «І кожен раз дипломатичні успіхи української влади забезпечують консолідацію всього світу», - сказав Президент.

«Сьогодні саме від позиції України, яка стала реальним суб’єктом зовнішньої політики, і позиція, яку ми зайняли від самого початку - «нічого про Україну без України». І сьогодні думка України є точно вирішальною», - підкреслив Глава держави.

Президент також зауважив, що і він, і українські дипломати, за участі з боку Меджлісу кримськотатарського народу, спільними зусиллями сформували платформу, яка запропонована щодо звільнення Криму і містить велику кількість компонентів. «Перше - це розширення санаційного компоненту проти Російської Федерацією у зв’язку із окупацією Криму. Друга позиція - це «азовський пакет» санкцій щодо негайної деокупації Керченської протоки і Азовського моря, відновлення свободи судноплавства», - повідомив він.

Також, за його словами, активно відпрацьовується позиція і координація зусилль щодо судових процесів, в тому числі в міжнародному суді ООН проти РФ у зв’язку з порушенням низки конвенцій ООН. Він зауважив, що координація цієї роботи на рівні української держави зроблена і буде розширена робота щодо відповідних позовів.

 

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області