Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші субсидії готівкою запорізькі домогосподарства отримали планово і без затримки

19 березня 2019 - 14:10

Старт та хід надання житлових субсидій у грошовій формі обговорили учасники селекторної наради, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. На прямому зв’язку з Урядом перебували заступник голови Запорізької облдержадміністрації Віктор Скобліков, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Абдурахманова, начальник ГУ Пенсійного Фонду України в області Світлана Жмурко.

- Навколо монетизації субсидій та індексації пенсій  виникає багато спекуляцій. Хочу заявити про те, що позиція Уряду у цьому питанні однозначна – ми маємо чіткий план боротьби з бідністю і не збираємося слухати жодних пропозицій щодо обмеження чи зменшення пенсійних виплат, припинення їх індексації, відмови від монетизації субсидій тощо. Процес реформування субсидій розпочався не вчора, не за місяць до виборів, не за два. Ми розпочали цей процес більше трьох років тому, коли була здійснена масштабна «революція» в системі субсидій. Уже, напевно, багато хто забув про те, що ще чотири роки тому, щоб оформити субсидію, треба було пройти 10 кіл пекла, заповнити десятки сторінок різних документів і простояти в кілометрових чергах. Після реформування системи субсидій ми зробили цей процес максимально  простим і відкритим. І монетизація повністю відповідає стратегії реформування системи субсидій, – підкреслив Павло Розенко.

Серед інших областей Запорізька посідає середні позиції щодо призначення житлових субсидій готівкою. Так, за інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА, з початку року за призначенням житлової субсидії до територіальних органів соціального захисту населення звернулися 29,5 тис. домогосподарств. За станом на 15.03.2019 призначено субсидії для 10,4 тис. домогосподарств. З них безготівкову грошову субсидію отримують майже дев’ять тисяч домогосподарств.

Загальна кількість отримувачів субсидії (у безготівковій грошовій та готівковій формах) становить 178,5 тис. домогосподарств. Серед 151,4 тис. осіб - отримувачів готівкової форми субсидії майже 107 тисяч пенсіонерів, які отримують кошти разом з пенсією через відділення «Укрпошти» або через банківські установи; 44,4 тисячі – особи працездатного віку (отримують кошти через АТ «Ощадбанк»).

На сьогодні територіальні органи соціального захисту населення області проводять роботу в частині формування реєстрів одержувачів субсидії та передачі їх до Міністерства соціальної політики України. Серед населення області триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переходу на монетизацію субсидій.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області