Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області впроваджується нова система підтримки пріоритетних олімпійських видів спорту

20 березня 2019 - 14:36

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації.

 - Навіть якщо не говорити про якісь конкретні види спорту чи певних особистостей, Запорізька область все одно дуже багата на таланти. І їх ініціатива є прикладом для інших. Адже, коли людина живе та працює за покликанням, це дає справжній результат. Зі свого боку влада допомагає і не забуває про підтримку молоді і спорту. На наступні роки маємо чимало цікавих ідей щодо створення певних спортивних об’єктів. Зокрема, хочу подякувати Андрію Павелку, який допомагає нам з проектами по міні-футбольних полях та отриманню коштів з держбюджету на інші напрямки. Спортсмени ніколи не стояли осторонь тих подій, які відбуваються в Україні, і я впевнений, що з вашим ентузіазмом ми обов’язково досягнемо позитивних результатів на благо України, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив відзнаки запорізьким фахівцям у сфері молоді й спорту. Так, розпорядженням голови обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в Запорізькій області грамотою Запорізької обласної державної адміністрації нагороджено професора кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини, здоров’я Запорізького державного медичного університету, доктора педагогічних наук Інну Ляхову. Грамотою Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та цінним подарунком Костянтин Бриль нагородив шестиразову чемпіонку світу з паратхеквондо Марчук Вікторію  (тренер Плецький  Олександр).

У рамках порядку денного учасники засідання заслухали звіт про використання бюджетних коштів, виділених на сферу фізичної культури та спорту у 2018 році. Начальник Управління молоді, фізичної культури і спорту облдержадміністрації Наталія Власова доповіла також про впровадження нової фінансової системи підтримки пріоритетних олімпійських видів спорту в Запорізькій області у 2019 році та представників елітної групи спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх.

У свою чергу, президент громадської організації «Всеукраїнська федерація українського рукопашу «Спас», кандидат педагогічних наук Олександр Притула розповів про систему «9 сил» як засіб підвищення рівня рухової активності населення України. Віце-президент  Запорізького обласного осередку Федерації боксу України Руслан Щербина поінформував про діяльність очолюваного ним осередку в 2018 році та подальший розвиток виду спорту в регіоні.

Окрему увагу боло приділено розвитку фізичної культури і спорту та реалізації державної молодіжної політики у Веселівському районі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку