Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майстерність запорізьких ушуїстів оцінили представники китайського інституту Конфуція

21 березня 2019 - 08:04

На базі спортивного комплексу «Мотор Січ» у Запоріжжі відбувся чемпіонат області з ушу (таолу) серед дорослих, який був відбірковим до чемпіонату України. Свою майстерність демонстрували найсильніші спортсмени обласної федерації з міст Запоріжжя та Бердянськ.

Почесними гостями змаганнях стали  представники університету Конфуція з Китаю, а саме: директор інституту Конфуція від української сторони, професор Володимир Волков та директор інституту Конфуція від китайської сторони У Шихун.

Привітала спортсменів начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова. Вона зазначила, що змагання з цього виду спорту завжди відбуваються на високому організаційному рівні, демонструючи якісну підготовку спортсменів та готовність до всеукраїнських змагань.

- Сьогодні обласна федерація ушу нараховує близько тисячу спортсменів, а її вихованці складають більшу частину національної збірної України та регулярно захищають честь країни на змаганнях найвищих рівнів. Завдяки наполегливій праці спортсменів та тренерського складу обласна федерація є однією з найтитулованіших федерацій області. Унікальний стиль запорізьких ушуїстів відомий не тільки по всій Україні, а й користується повагою серед іноземних колег, - наголосила Наталя Власова.

Як повідомили в Управлінні, за підсумками минулого року  Запорізька обласна федерація ушу посіла третє місце в рейтингу серед неолімпійських видів спорту в Україні. Під час заходу обласна федерація ушу висловила подяку Управлінню молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації за всебічну підтримку цього виду спорту та виділення коштів з обласного бюджету.

Вже незабаром, з 22 до 24 березня, відбудеться чемпіонат України з ушу (таолу) серед дорослих. На всеукраїнських змаганнях Запорізьку область будуть представляти 18 спортсменів, які стали переможцями обласного етапу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби