Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Якщо в Україні кожна людина посадить хоч одне дерево — наша країна стане справді квітучою та зеленою»

21 березня 2019 - 16:53

На базі Бердянського лісництва державного підприємства «Бердянське лісове господарство» пройшла масштабна висадка лісу. Участь в акції взяли голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та народний депутат України Олександр Пономарьов.

Захід присвячений початку щорічної громадської акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках», що традиційно починається 21 березня у Міжнародний день лісів і триває до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 20 квітня.

Як наголосив очільник області, «Ліси Запоріжжя» це програма, яка багато років чомусь існувала лише на папері, але не працювала. Тож в минулому році влада та лісники регіону активно почали відроджувати Запорізькі ліси.

- У 2018 році разом з народним депутатом України В’ячеславом Богуслаєвим ми провели висадку дерев на території Семенівського лісництва. Нині з народним депутатом Олександром Пономарьовим ми створюємо ще одну висадку лісу. В рамках обласної Програми за 4 роки ми плануємо висадити близько 3 тисяч гектарів лісів. В минулому році ми висадили 600 гектарів, в поточному за рахунок обласного екофонду ми плануємо довести цю цифру до тисячі гектарів. Також в 2019 році потрібно додаткове виділення коштів, аби придбати пожежну техніку для лісників. Окремо в департаменті освіти започатковані акції з висадки дерев у кожному районі області. Аби діти брали участь в озелененні рідного краю та в майбутньому пишались тим, що вони доклали власних зусиль до цього. Якщо в Україні кожна людина посадить хоч одне дерево —  наша країна стане справді квітучою та зеленою, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Зі своєї сторони народний депутат України Олександр Пономарьов подякував всім, хто брав участь у акції. Зокрема, обласній владі, працівникам лісгоспу, а також молоді, яка брала участь у висадці лісу.

- Минуть роки і ці молоді люди згадають, що в лісі є певна частинка їхньої душі, яку вони вклали разом зі своєю працею. Маю надію, що такі заходи стануть системними. Адже планета в нас одна, і дуже важливо в якому вигляді ми її передамо нашим дітям, - зазначив народний депутат України Олександр Пономарьов.

Варто зазначити, що Міжнародний день лісів започаткований Генеральною Асамблеєю ООН з 2012 року. Цього року він проходитиме під гаслом «Ліси і освіта». Метою акції є виховання у молодого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки у лісі. Важливо надати можливість учнівській молоді, представникам громадськості та загалом всім охочим взяти участь у створенні лісів, а також підвищити довіру громадян до діяльності лісогосподарської галузі.

Відповідно до Програми розвитку освіти Запорізької області на 2018-2022 роки з метою залучення учнівської молоді до науково-дослідної та природоохоронної діяльності з вивчення, охорони та опіки над лісовими насадженнями Запорізької області в березні було підписано ряд Меморандумів про співпрацю між державними лісогосподарськими підприємствами області та освітніми навчальними закладами адміністративних районів Запорізького регіону. Метою даних Меморандумів про співпрацю є залучення учнівської молоді до заходів зі створення лісових насаджень, дбайливого ставлення дітей до навколишнього середовища.

Рішенням Запорізької обласної ради була прийнята «Програма розвитку лісового фонду Запорізької області на період до 2022 року», метою якої є збалансований розвиток лісового господарства в області, спрямований на посилення екологічних, соціальних та економічних функцій лісів, збільшення площі лісів та забезпечення ефективної охорони та захисту лісових насаджень від пожеж.

Для реалізації Програми у 2018 році лісогосподарським підприємствам області було виділено з екологічного фонду обласного бюджету 6 мільйонів 390 тисяч гривень на створення захисних лісових насаджень. На кінець 2018 року були створені лісові культури на площі 603 га.

У 2019 році планується виділення з екологічного фонду обласного бюджету 3 мільйонів гривень. Лісгоспами заплановано створення лісових культур, за виділені з обласного бюджету кошти, на площі 360 га, в тому числі орієнтовні обсяги по районах: Бердянський - 30 га, Приморський - 56 га, Токмацький – 32 га, Кам'янсько-Дніпровський - 122 га, Більмацький - 22 га, Гуляйпільський - 16 га, Михайлівський - 14 га, Оріхівський - 33 га, Пологівський - 35 га.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби