Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лідер рейтингу 2018 року – Запорізький район

22 березня 2019 - 09:50

Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації підбито підсумки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів Запорізької області за 2018 рік.

Розрахунки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів області за підсумками 2018 року здійснено за 39 показниками (для міст обласного значення – за 32 показниками), які сформовані за 8 напрямами діяльності (для міст обласного значення – за 7 напрямами).

За І напрямом – промисловість та розрахунки за енергоносії - до трійки лідерів увійшли: серед районів – Веселівський, Розівський, Пологівський; останнє місце посів Великобілозерський район; серед міст обласного значення лідерами є Енергодар, Запоріжжя і Мелітополь; на останньому місці – м. Бердянськ.

За оцінкою результатів діяльності за напрямом «розвиток сільського господарства» трійку лідерів очолили: Великобілозерський, Запорізький і Кам'янсько-Дніпровський райони; останнє місце посів Бердянський район.

За напрямом «державні фінанси» найвищих показників серед районів досягли: Пологівський, Василівський та Гуляйпільський; на останньому місці – Веселівський район; серед міст обласного значення лідирують Енергодар, Бердянськ і Мелітополь; аутсайдер – Токмак.

За оцінкою результатів діяльності за напрямом «споживчий ринок» позиції лідерів посіли: серед районів – Якимівський, Запорізький і Василівський; на останньому місці – Токмацький район; серед міст обласного значення відповідно Енергодар, Запоріжжя і Бердянськ; останнє місце – Токмак.

За напрямом «населення та ринок праці» трійку лідерів очолили: серед районів – Токмацький, Бердянський і Пологівський; замикає – Веселівський район; серед міст обласного значення лідирують Енергодар, Запоріжжя і Токмак; на останній сходинці – Бердянськ.

За підсумками діяльності за напрямом «житлово-комунальне господарство та будівництво житла» серед районів найвищих результатів досягли: Запорізький, Якимівський і Оріхівський; на останньому місці – Великобілозерський, Гуляйпільський та Розівський райони; серед міст обласного значення на лідерських щаблях Бердянськ, Запоріжжя і Токмак; на останньому місці – Енергодар.

За напрямом «захист прав дитини» до трійку лідерів увійшли: серед районів – Пологівський, Приазовський, Гуляйпільський; аутсайдер – Розівський район; серед міст обласного значення лідирують Енергодар, Мелітополь і Бердянськ; останнє місце – Запоріжжя.

За напрямом «освіта, культура та охорона здоров’я» трійку лідерів очолюють: Приазовський, Пологівський та Приморський райони; на останньому місці – Розівський район; серед міст обласного значення лідери: Енергодар, Запоріжжя і Мелітополь; останнє місце – Бердянськ.

Підсумкова комплексна оцінка (рейтинг) результатів соціально-економічного розвитку районів Запорізької області за 2018 рік виглядає таким чином:

Група лідерів:

1 місце

Запорізький район

2 місце

Якимівський район

3 місце

Пологівський район

Група аутсайдерів:

17 місце

Більмацький район

18 місце

Великобілозерський район

19 місце

Михайлівський район

20 місце

Розівський район

Серед міст обласного значення загальне місце не визначається.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області