Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На територіях необхідно активізувати технічну інвентаризацію захисних споруд

22 березня 2019 - 12:40

Стан проведення технічної інвентаризації та  готовності до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту в Запорізькій області розглянули учасники чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

Як доповів заступник директора  Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Андрій Булавінов, для укриття населення в області існує фонд захисних споруд цивільного захисту. На теперішній час на обліку перебуває 675 захисних споруд цивільного захисту, у тому числі 327 сховищ і 348 протирадіаційних укриттів.

З метою контролю наявності та встановлення фактичного технічного стану захисних споруд як об’єктів нерухомого майна, уточнення державного обліку на території Запорізької області та у зв’язку з тим, що  не проінвентаризовано в області  42% захисних споруд, головою облдержадміністрації видано розпорядження «Про проведення у 2019 році технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту».

Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення необхідно протягом цього року вжити невідкладних заходів для виконання  цих завдань та затвердити протягом ІІ кварталу 2019 року  за результатами технічної інвентаризації комплексні заходи щодо відновлення функціонування захисних споруд та їх доукомплектування необхідним майном, насамперед засобами цивільного захисту.

За станом на 20.03.2019 в області проінвентаризовано 390 захисних споруд, що становить 58% від загальної кількості (202 сховища та 188 протирадиційних укриттів).

Протягом І кварталу 2019 року в області проінвентаризовано шість протирадіаційних споруд комунальної форми власності (чотири - у Чернігівському районі, два - у Запорізькому районі).

Інвентаризація комунальних захисних споруд  завершена майже на всій території області, але залишаються не проінвентаризованими 12 захисних споруд комунальної форми власності у  м. Мелітополь,  Василівському, Оріхівському, Пологівському, Приморському та Чернігівському районах.

Крім цього, в області проінвентаризовано 192 (78%) захисних споруд державної форми власності,  не проінвентаризовано 53 у м. Запоріжжя, Кам’янсько-Дніпровському, Михайлівському, Пологівському та  Запорізькому районах.

Залишається проблемним питання  проведення технічної інвентаризації захисних споруд приватної форми власності. В області на обліку налічується понад 270 захисних споруд приватної форми власності, що становить 41% від загальної кількості в області. З них проінвентаризовано 58 або  21% від кількості захисних споруд приватної форми власності.   Не проінвентаризовано  близько 220 споруд, а це більше 32 від загальної кількості захисних споруд у регіоні.

На сьогодні в області залишається   78 (11,5%) захисних споруд, технічну інвентаризацію яких провести неможливо (зруйновані, затоплені, обліковані помилково).

- Необхідно активізувати роботу в містах та районах області щодо зняття зруйнованих споруд з обліку. Районним та міським інвентаризаційним комісіям слід посилити роз’яснювальну роботу з балансоутримувачами захисних споруд державної та  приватної форми власності, - наголосив, підбиваючи підсумки обговорення цього питання, Андрій Антонов.

За станом на 01.01.2019 готовими до використання за призначенням визначено 79 захисних споруд (12%), обмежено готовими – 434 (64%), не готовими – 166 (24%).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області