Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медичні працівники регіону обговорили напрямки роботи у 2019 році

22 березня 2019 - 13:09

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні апаратної наради Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Звертаючись до присутніх, очільник регіону окреслив пріоритетні напрямки роботи на майбутнє.

- Нині в залі зібралися найкращі представники медичної галузі Запорізької області. В рамках наради будуть підбиті підсумки роботи в 2018 році та окреслені плани на 2019 рік. Найперша мета для влади - створення ефективної бази лікування онкохворих. У минулому році для КУ «Запорізький обласний клінічний онкологічний диспансер» ЗОР було придбано лінійний прискорювач для проведення променевої терапії, аналогів якому немає в Україні. Однак, крім придбання лінійного прискорювача необхідно виконати будівельні роботи для його встановлення. У 2019 році нам необхідно розпочати будівництво бункера для його розташування. Особисто я прийняв рішення про виділення 23 мільйонів гривень з резервного фонду на ці цілі. Також очікую на підтримку депутатів різного рівня у цьому питанні, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Згідно з планом спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Запорізької області передбачено функціонування: 22 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 51 амбулаторії групової практики, 92 амбулаторій моно-практики, 211 пунктів здоров’я, шести фельдшерсько-акушерських пунктів та 24 фельдшерських пунктів.

Особлива увага буде приділена будівництву нових амбулаторій, для кожної з них планується придбати по одному автомобілю.

Перспективним планом розвитку Запорізької області передбачено фінансування придбання 66 автомобілів типу В та типу С з метою повного оновлення парку автомобілів для служби екстреної медичної допомоги області.

За рахунок коштів ДФРР розпочато будівельні роботи на 10 масштабних соціальних обʼєктах, термін реалізації яких 2-3 роки. Йдеться про хірургічний, лікувальний та поліклінічний корпуси обласної клінічної дитячої лікарні та поліклінічний корпус обласного центру серцево-судинних захворювань. Увагу буде приділено також обласному протитуберкульозному диспансеру.

- Реформи тривають і кожен з нас має знати, на що саме вони спрямовані. Розумію, що від наших медичних працівників залежить чимало, адже безпосередньо ви роз’яснюєте людям мету реформ. Нині пріоритетними напрямками для України залишаються розвиток медицини та освіти. Ми чудово розуміємо, що це дуже важливо і потрібно робити, - наголосив Костянтин Бриль.

Учасникам апаратної наради Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації було публічно представлено інформацію щодо виконання бюджетних програм у 2018 році, а також доповіді про стан виконання законів України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації»; питання щодо контрольної діяльності та необхідності підвищення рівня виконавської дисципліни; про стан організації експертизи тимчасової непрацездатності в закладах охорони здоров’я області та стан організації відбору пацієнтів на реабілітацію до санаторно-курортних закладів. Присутні також обговорили проблемні питання взаємодії закладів охорони здоров’я щодо надання медичної допомоги дитячому населенню Запорізької області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака