Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємці зустрілися з Головою Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики

22 березня 2019 - 15:04

У приміщенні ГУ ДФС у Запорізькій області відбулася зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народного депутата України Ніни Южаніної з представниками запорізької бізнес-спільноти та громадськістю. У  заході взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Учасники зустрічі були обговорили актуальні питання реалізації державної податкової та митної політики, а також законодавчі ініціативи, які спрощують ведення власної справи.

Костянтин Бриль відзначив важливість такого спілкування з представниками законодавчої влади. Адже в прямому діалозі є можливість порушити питання, які потребують урегулювання на рівні законодавства України.

- Сьогодні маємо можливість обговорити проблемні питання бізнесу, які існують у Запорізькій області. Влада регіону перебуває в  постійному діалозі з підприємцями. Зокрема, це стосується координаційних нарад з бізнесом, які щомісяця проводяться в облдержадміністрації. Тож  сподіваюся, що сьогодні запорізький бізнес поставить перед гостею низку питань, які Ніна Петрівна має можливість винести на розгляд у Верховній Раді, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Зі свого боку, Ніна Южаніна підкреслила, що дуже важливо почути різноманітні погляди на кожну проблематику та прийняти правильне рішення, виходячи з потреб та можливостей як бізнесу, так і економічного стану країни.

- Мета мого візиту - відкрито обговорити ті питання, які завжди були  або закритими, або не зрозумілими. До Верховної Ради я потрапила в 2014 році, коли на єдиному казначейському рахунку держави залишалося 108 тисяч гривень. У країні панували війна та хаос,  було незрозуміло, куди та як рухатись далі. За ці роки ми вижили та вистояли, а також зрозуміли, як саме нам варто працювати. Нині таке розуміння є. Ми говоримо про відновлення співпраці з МВФ, розвиток України та вітчизняного бізнесу. Для цього нам потрібно ліквідувати ті податкові норми, які дозволяють тиснути на бізнес. Починаючи працювати в Комітеті, я залучила представників середнього та малого бізнесу і відкрила для них можливості представляти точки зору.  Ми спільно напрацювали законопроект про так звану ліберальну податкову реформу, - зазначила Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Під час зустрічі  підприємці з різних галузей економіки мали можливість обговорити проблемні питання, актуальні саме для Запорізького регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн