Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль з активом Токмаччини визначили пріоритетні завдання на поточний рік

26 березня 2019 - 16:31

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль у рамках робочої поїздки до Токмацького району провів особистий прийом громадян та робочу зустріч з актуальних питань життєдіяльності з адміністративно-господарським активом району. На нараду були запрошені керівники органів державної виконавчої влади району, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, підприємці,  депутати місцевих рад.

- У 2018 році було виділено субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі 1 мільйон 750 тисяч гривень. У 2019 році  передбачено 697 тисяч гривень. За ці кошти ми обов’язково  проведемо реконструкцію спортивного майданчика під міні-футбольне поле зі штучним покриттям у с. Нове. Також  плануємо придбання дитячих ігрових комплексів «Мушкетер» для Балківської та Долинської сільських рад, дитячого ігрового майданчика для Новопрокопівської сільської ради. Крім цього, передбачено придбати Smart Board для відділу освіти Токмацької райдержадміністрації;  автомобіль для КНП «Молочанський центр ПМСД» для обслуговування Токмацького району, здійснити будівництво напірного каналізаційного колектора м. Молочанськ, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону підкреслив, що у 2018 році було завершено реалізацію проектів «Капітальний ремонт системи централізованого водопостачання с.Роботине Токмацького району» на загальну суму 2 млн 856,725 тис. грн., з них з обласного бюджету профінансовано 2 млн 570,920 тис. грн.;  «Будівництво артезіанської свердловини в с. Солодка Балка з облаштуванням водогону для підключення сіл Солодка Балка та Ільченково Токмацького району. І черга» на загальну суму 2 млн 279,431 тис.грн. (з обласного бюджету профінансовано 2 млн 51,488 тис. грн.). За кошти обласного та місцевого бюджетів проведено реконструкцію водопровідної мережі з будівництвом водозабору в с.Лугівка.

Крім цього, за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році придбано машину для збору твердих побутових відходів для Жовтневої і Остриківської ОТГ (1 млн. 20,325 тис. грн. та 990 тис. грн. відповідно);  вакуумну машину для збору та транспортування рідких побутових відходів для Кіровської с.р. (1млн 400 тис. грн.) та бульдозер для експлуатації на Молочанському полігоні твердих побутових відходів (427,5 тис.грн.).

За кошти обласного (в сумі 506,945 тис. грн.) та районного (500 тис. грн.) бюджетів проведено роботи з реконструкції нежитлового приміщення під центр надання адміністративних послуг.

За кошти обласного бюджету у закладах освіти Молочанського та Новогорівського освітніх округів облаштовано дві сучасні медіатеки. У 2018 році в рамках виконання заходів програми розвитку освіти на умовах співфінансування придбано шкільний автобус для Новомиколаївського НВК (70% з обласного бюджету, 30% з місцевого бюджету).

За кошти інфраструктурної субвенції Остриківською ОТГ проведено реконструкціо сільського клубу в с. Снігурівка.

- Окрему увагу хочу приділити питанням земельним, а саме - заходу «Врожай». У ході моніторингу робочою групою було обстежено 9142 гектари земель сільськогосподарського призначення державної власності, 4946 гектарів земель сільськогосподарського призначення колективної власності та 37858 гектарів земель сільськогосподарського призначення приватної власності. Завдяки реалізації заходу «Врожай-2018» додаткові надходження до бюджетів склали 873,6 тисячі гривень, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Зі свого боку голова Токмацької районної державної адміністрації Віктор Дудукалов звернув увагу очільника регіону на перспективні питання, які варто вирішити найближчим часом. Зокрема це: проведення реконструкції та капітального ремонту водопровідних мереж у селах Остриківка, Рибалівка, Новогорівка, Вишневе, Балки, Жовтневе, Садове, Новолюбимівка; проведення системи централізованого водопостачання в с. Трудове, Скелювате Остриківської ОТГ; тепломодернізація ДЮСШ м. Молочанськ   з капітальним ремонтом, утепленням фасаду та перекриттям даху; тепломодернізація Молочанської школи мистецт; тепломодернізація ДНЗ «Тополька» м. Молочанськ області з капітальним ремонтом; реконструкція Новопрокопівського НВК (заміна вікон та дверей на металопластикові з енергозберігаючих матеріалів, покрівлі) та реконструкція Кіровської ЗОШ (заміна вікон та дверей на металопластикові з енергозберігаючих матеріалів, покрівлі).

Учасники наради також обговорили питання відновлення автошляхів у районі. Так, протяжність доріг загального користування місцевого значення Токмацького району становить 268,9 км, у т.ч., обласних -155,4 км, районних - 113,5 км.  У 2018 році на ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Токмацького району було розподілено 19 млн 91,9 тис. грн. за рахунок субвенції з державного бюджету, з яких: на поточний середній ремонт спрямовано 6 млн 722,5 тис. грн., на експлуатаційне утримання - 12 млн 369,4 тис. грн. Об’єкти поточного середнього ремонту у 2018 році було визначено в межах обсягу фінансування згідно з пропозиціями Токмацької райдержадміністрації.

У 2019 році на ремонт та утримання місцевих доріг Токмацького району орієнтовно розподілено 16 млн 936,4 тис. грн. коштів субвенції з державного бюджету. З них пропорційно протяжності місцевих доріг відносно районів області на поточний середній ремонт передбачено 11 млн 292,8 тис. грн., на експлуатаційне утримання – 5 млн 643,6 тис. грн.

За пропозицією Токмацької райдержадміністрації поточний середній ремонт планується на ділянці дороги О081349 Оріхів – Мирне – Молочанськ, км 27+900-км 32+900 (окремими ділянками) орієнтовною протяжністю 1,4 км. Визначено також об’єкт першочергового аварійного ремонту – дорога С081801 Чистопілля – Пшеничне на площі 2 224м2.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області