Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі за звання «Учитель року-2019» змагаються кращі вчителі інклюзивних класів

5 квітня 2019 - 11:10

У Запоріжжі стартував заключний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Вчитель інклюзивного класу». Варто відзначити, що конкурс у цій номінації проводиться вперше, честь проводити його урочисте відкриття випала Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернату  «Джерело».

У церемонії  відкриття взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

- Гордо приймати на нашій землі кращих із кращих педагогів з усієї України у такій нелегкій галузі – інклюзії. Саме представників цієї номінації ми  приймаємо вперше. Вважаю, що цей конкурс є головним для всієї педагогічної спільноти. Вчителі готувалися до цього етапу конкурсу протягом усього навчального року, проте якими б не були результати, вашим головним досягненням будуть оцінки надприскіпливих суддів – ваших учнів. Бажаю всім наснаги і терпіння в роботі, а зараз - гарного настрою та плідного проведення часу, - зазначила Тетяна Озерова.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, у третьому етапі конкурсу за звання кращого вчителя року змагатимуться 24 наймайстерніших педагогів з усіх областей України. Нагадаємо, у номінації «Учитель інклюзивного класу» під час другого обласного етапу перемогу здобула вчителька початкових класів опорного закладу загальної середньої освіти «Новозапорізька школа» Запорізького району Анна Заставська, яка представляє   нашу область.

У найближчі дні на педагогів чекає чимало випробувань та конкурсів. Оцінювати навички та вміння буде компетентне журі на чолі  з доктором педагогічних наук, професором, заступником директора з наукової роботи Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка Національної академії педагогічних наук України Аллою Колупаєвою.

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» започаткований в Україні з 1995 року. Його метою є виявлення і підтримка творчих пошуків педагогів, піднесення ролі вчителя у суспільстві, поширення перспективного педагогічного досвіду як в освітньому просторі Запорізького краю, так і на теренах усієї України. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна