Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відібрано 13 проектів у Запорізькій області для фінансування за рахунок коштів ДФРР у 2019 році

16 квітня 2019 - 12:30

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулося чергове засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році. У засіданні також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, члени регіональної комісії.

Як повідомила Елла Слепян, загальний обсяг коштів ДФРР, який планується спрямувати на реалізацію проектів регіонального розвитку для Запорізької області у 2019 році, складає 248,5 млн. грн., з них: 216 млн. грн.  – загальний фонд, у тому числі 14,1 млн. грн. – громадський бюджет; 32,4 млн. грн. – спеціальний фонд,  у тому числі 2,1 млн. грн. – громадський бюджет.

Наразі за рішенням регіональної комісії 154,3 млн. грн. уже спрямовано на фінансування 12 перехідних проектів,  які не було завершено в 2018 році. Не розподіленими залишаються 94,2 млн. грн., з них 16,2 млн. грн. – громадського бюджету.

- На засіданні Кабінету Міністрів України внесено зміни до порядку підготовки та оцінки інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. Зокрема, визначено ключові моменти відбору проектів-переможців всеукраїнського громадського бюджету. Отже, кошти в обсязі 16,2 млн. грн. будуть розподілені після офіційного оприлюднення цієї постанови. Загалом на конкурсний відбір на 2019 рік було подано 156 проектів, з яких допущено до оцінювання 58. Членами регіональної комісії здійснено оцінювання всіх цих проектів, - наголосила Елла Слепян.

Кожен проект відповідно до чинного законодавства оцінювали не менше п’яти   членів комісії. За результатами оцінки сформовано 10 рейтингових списків окремо по кожному технічному завданню:

  • модернізація закладів освіти;
  • зміцнення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази закладів охорони здоров’я Запорізької області;
  • модернізація, будівництво, реконструкція, облаштування об’єктів спортивної молодіжної та оздоровчої інфраструктури Запорізької області;
  • модернізація установ соціального захисту населення в Запорізькій області;
  • розроблення містобудівної документації для об’єднаних територіальних громад;
  • розвиток системи водопостачання населених пунктів області;
  • промоція освітньо-мистецького середовища області;
  • розвиток сільського підприємництва та обслуговуючої кооперації;
  • підтримка окремих проектів у сфері сільського зеленого туризму в Запорізькій області;
  • проект добровільно об'єднаних територіальних громад.

За новими правилами відбору проекти-переможці визначаються окремо в рамках кожного технічного завдання з числа тих, що набрали найвищу кількість балів. При цьому, як і раніше, не можуть бути відібрані до фінансування проекти, що набрали менше 30 балів.

За результатами проведеного оцінювання встановлено, що  менше 30 балів набрали проекти по п’яти  технічних завданнях, а саме:

  • модернізація установ соціального захисту населення в Запорізькій області;
  • розроблення містобудівної документації для об’єднаних територіальних громад;
  • розвиток сільського підприємництва та обслуговуючої кооперації;
  • підтримка окремих проектів у сфері сільського зеленого туризму в Запорізькій області;
  • проект добровільно об'єднаних територіальних громад.

По інших п’яти  технічних завданнях членами комісії розглянуто проекти, що отримали найвищі бали. З урахуванням наявного фінансового ресурсу  з них відібрано до фінансування у 2019 році 13 проектів на загальну суму з ДФРР 78 млн. грн., а саме:

чотири проекти за технічним завданням «1.6. Модернізація закладів освіти» (загальний обсяг фінансування з ДФРР – 23 441,617 тис. грн.), а саме:

  • реконструкція будівлі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Основа» Преображенської сільської ради Оріхівського району;
  • реконструкція будівлі опорного навчального закладу «Новомиколаївська СЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» Новомиколаївської районної ради  з утепленням фасаду та встановленням відмостки;
  • капітальний ремонт будівлі комунального закладу «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» Василівської районної ради, з термомодернізацією головного корпусу навчального закладу;
  • капітальний ремонт будівлі ДНЗ № 27, м. Бердянськ.

Ще п’ять  проектів підготовлено за технічним завданням «1.9. Зміцнення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази закладів охорони здоров’я Запорізької області» (загальний обсяг фінансування з ДФРР – 34 290,540 тис. грн.), а саме:

  • термомодернізація будівлі головного корпусу КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» ЗОР, Запоріжжя - реконструкція (1-4 блок);
  • термомодернізація будівлі головного корпусу КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» ЗОР, Запоріжжя - реконструкція (5-7 блок);
  • термомодернізація будівлі операційного блоку КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» ЗОР, Запоріжжя – реконструкція;
  • термомодернізація будівлі аудиторного корпусу КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» ЗОР, Запоріжжя – реконструкція;
  • реконструкція кардіологічного корпусу міської лікарні м. Бердянськ.

За технічним завданням «1.12. Модернізація, будівництво, реконструкція, облаштування об’єктів спортивної, молодіжної та оздоровчої інфраструктури Запорізької області» (обсяг фінансування з ДФРР – 4 219,382 тис. грн.) відібрано один проект «Будівництво водно-спортивного комплексу (плавального басейну) по   вул. Ярослава Мудрого, 13 м. Мелітополь.

Крім цього, будуть профінансовані два проекти за технічним завданням «1.21. Розвиток системи водопостачання населених пунктів області» (загальний обсяг фінансування з ДФРР – 13 353,369 тис. грн.), а саме:

  • капітальний ремонт водопровідної системи с. Новоуспенівка Веселівського району;
  • водогін питної води від села Давидівка до с. Атманай Якимівського району.

За технічним завданням «2.20. Промоція освітньо-мистецького середовища області» (обсяг фінансування з ДФРР – 2700 тис. грн.) переміг проект «Реконструкція будівлі комунального закладу «Запорізький академічний обласний театр юного глядача».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн