Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олексій Вадатурський: «Якщо ми будуємо підприємства – значить влада на території створила сприятливий клімат»

11 квітня 2019 - 16:37

Сьогодні в с. Тернівка Вільнянського району відбулося зариблення затоки Дніпра. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та Герой України,  член Ради регіонального розвитку Олексій Вадатурський. 

До річки було випущено 1700 кілограм малька товстолоба.

Костянтин Бриль і Олексій Вадатурський також провели зустрічі  з колективом будівництва нового терміналу та з фермерами Вільнянщини, з якими обговорили взаємодію ТОВ СП «НІБУЛОН» з аграріями.

Як повідомив Олексій Вадатурський, без перевантажувальних терміналів у Біленькому, Кам’янці-Дніпровській і Тернівці запорізьким аграріям доводилось вивозити продукцію до Херсона, Миколаєва та Одеси. Це, безумовно, позначалось на якості доріг та вартості зерна.

- Тож нині, насамперед,  хочу подякувати за підтримку, завдяки якій реалізується інвестиційний проект у Тернівці Вільнянського району. Хочу підкреслити, що будівництво терміналу було б неможливе без підтримки облдержадміністрації та всіх тих позитивних змін, які відбулися в Україні останнім часом. Нині в нашій державі створено умови для розвитку бізнесу. Якщо ми будуємо підприємства - значить влада на території створила сприятливий клімат. Там, де не створюються умови,  інвестор працювати не буде і не вкладатиме кошти у розвиток території та соціальні об’єкти. Розуміючи це, влада реально працює над розвитком територій та робить усе, аби податки залишалися на місцях. До цього ТОВ СП «НІБУЛОН» було реалізовано проект з будівництва перевантажувального терміналу в Біленькому вартістю близько 20 мільйонів доларів США. Раніше на місці цього об’єкта по суті було звалище. Якщо говорити про новий термінал у Тернівці, завершити  його будівництво ми плануємо до 1 липня 2019 року. Це надскладна робота, адже через торф’яні пласти нам доводиться створювати свайне поле. Також потрібне облаштування підходу до Дніпра. Та я впевнений,  у новому маркетинговому році термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» у Тернівці почне працювати з аграріями, - підкреслив Олексій Вадатурський.

Зі свого боку,  голова облдержадміністрації Костянтин Бриль подякував присутнім  за діалог та окреслені проблемні питання.

- Хочу подякувати нашим інвесторам за співпрацю і запевнити, що влада й надалі надаватиме всебічну підтримку тим, хто розвиває Україну та Запорізьку область. У Тернівці ТОВ СП «НІБУЛОН» у якості соціальних зобов’язань планує провести заміну даху в місцевій школі, оновити клуб, а також готове сприяти у відновленні церкви. Це реальний показник того, що інвестор готовий працювати на благо громади. Позитив отримають і аграрії, яким не доведеться возити зерно на віддалені термінали. Хочу також повідомити, що спілкувався з Президентом України Петром Порошенком і обговорив з ним питання, яке турбує багатьох аграріїв - скасування спецрежиму ПДВ. Його скасувано через необхідність мобілізації коштів у зв’язку з подіями на Сході України. Нині Глава держави запевнив мене в тому, що в поточному році планується розглянути можливість повернення цього спецрежиму, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону