Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Відповідальність інвестора є дуже важливою сходинкою на шляху розвитку територій»

12 квітня 2019 - 18:32

На цьому голова облдержадміністрації наголосив під час робочої поїздки в Кам’янку-Дніпровську. Тут він разом з генеральним директором ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексієм Вадатурським провів зустріч з аграріями та місцевими жителями.

Як зазначив Олексій Вадатурський, саме в Кам’янці-Дніпровській було збудовано перший перевантажувальний термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» у Запорізькій області.


- Термінал Кам’янко-Дніпровського елеватора почали будувати у 2009 році. У 2010 його було відкрито. Проте, зі зміною влади у державі, на певний час розвиток нових підприємств у Запорізькій області припинився. Адже, коли влада зловживає активністю інвестора — співпраця просто припиняється. Хочу підкреслити, якщо не буде інвестицій — не розвиватиметься економіка держави. Нині у ТОВ СП «НІБУЛОН» існує 27 підрозділів у 12 областях України. І кожен з них несе соціальну відповідальність перед територіями, де працює. Ми створюємо робочі місця, сплачуємо податки до бюджетів територій, на яких працюємо, та допомагаємо розвиватись громаді, — зазначив Герой України Олексій Вадатурський.


Зі своєї сторони Костянтин Бриль підкреслив, що в останні роки завдяки ініціативам Президента України Петра Порошенка влада держави та області доклала максимальних зусиль для створення сприятливих умов для інвесторів. Також голова облдержадміністрації подякував Герою України Олексію Вадатурському за його активність у Запорізькій області. Адже саме не байдужість та відповідальність інвестора є дуже важливою сходинкою на шляху розвитку територій.

- У 2017 було зібрано рекордний урожай зернових культур за роки незалежності – 2,9 мільйона тонн. У 2018 – 2,3 мільйона тонн. В цілому, протягом останніх п’яти років в Запорізькій області досягнуто рекордних показників збору врожаю зернових культур — понад 2,3 мільйона тонн щорічно. Це в 10 разів перевищує потребу населення області. Вирощувати зерно — не проста робота, а його ще необхідно обробляти, зберігати, експортувати. За останні 9 років «НІБУЛОН» будує вже третій перевантажувальний термінал в Запорізькій області. Хочу підкреслити, що після певної паузи у 7 років, в червні 2017 було відкрито перевантажувальний термінал ТОВ СП «Нібулон» з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт у с. Біленьке Запорізького району. На липень 2019 року заплановане введення в експлуатацію найбільшого в Україні перевантажувального річкового термінала компанії «НІБУЛОН» у Тернівці Вільнянського району. Наразі це один із найбільш очікуваних інвестиційних проектів Запорізької області. Мабуть, такі речі більше за слова говорять про якісний клімат для інвесторів, створений у Запорізькій області та всій Україні, — підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров