Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя відвідав Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко

15 квітня 2019 - 10:20

У 2014 році Вадим Свириденко був мобілізований до лав Збройних Сил. У складі Закарпатського легіону (128 ОГШБр) брав участь у боях за Щастя та Дебальцеве. В одному з боїв під Дебальцевим зазнав поранення, а під час евакуації був поранений удруге. Через три дні, які Вадим провів на 20-ти градусному морозі без їжі та медичної допомоги, його  знайшла розвідгрупа бойовиків "ДНР" та доставила до Донецька, де йому була надана перша медична допомога. Згодом його передали нашим з обмороженнями 4-го ступеня та сепсисом. Оперований, втратив кисті рук та стопи ніг.

Указом Президента у 2016 році Вадим Свириденко був призначений   Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції.

До його функцій входять: моніторинг ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію учасників антитерористичної операції, внесення Президентові України пропозицій щодо підготовки проектів законів, актів Президента України з питань реабілітації учасників АТО, участь у підготовці проектів нормативно-правових актів з питань реабілітації учасників АТО та інше.

У Запоріжжі Вадим Свириденко провів кілька зустрічей з ветеранами АТО та діючими військовими. Зокрема, він відвідав обласний військовий комісаріат, військовий шпиталь, військову частину 3029 Національної гвардії України.

Серед питань, що обговорювалися, – реалізація державних програм з реабілітації ветеранів АТО, медичне та соціальне супроводження військових, проблеми, з якими стикаються ветерани, та шляхи їх вирішення.

- Коли сам проходив реабілітацію, то збагнув – поранені хлопці дуже часто не знають, куди звернутися по допомогу, не знають, на що можуть розраховувати в рамках українських законів, дуже часто стається так, що вони не чули про державні програми і залишаються сам на сам з проблемами, які з’явилися після повернення з АТО чи ООС. А ще дуже часто поранені бійці потребують звичайного спілкування з людиною, яка на своєму прикладі може довести – життя після війни може бути повноцінним, навіть якщо ти втратив частину тіла, зір чи слух. Учасників російсько-української війни стає все більше, нас уже близько півмільйона. На жаль, багато хто вже не повернеться додому, але й у багатьох життя набуло нового сенсу. Я знаю багатьох чоловіків, яких збирали по частинах, і які сьогодні знайшли своє нове призначення. Тому я тут, щоб повідомити про можливості, додати мотивації та закликати думати напередодні виборів, бо ми насправді дуже ризикуємо,  –  підкреслив під час зустрічі з ветеранами АТО Вадим Свириденко.

Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій поінформував і про результати, яких вдалося досягти за час роботи. За його словами, наразі залишається багато проблем, які необхідно вирішувати, але позитивні зрушення є, тому треба зберегти напрацювання та впевнено рухатися обраним курсом.

- Мені хотілося би, щоб темпи позитивних змін були швидшими, але ті, хто розуміє, як насправді влаштоване життя, усвідомлюють – на все потрібен час, п’ять   років надто мало. Коли хазяїн купує будинок з дірявим дахом та фундаментом, що розсипається, гармонії і спокою не буде, потрібно все реконструювати і робити це поступово. Зараз ми заклали хіба надійний фундамент, ще багато років потрібно, щоб звести або відремонтувати повністю будинок і перекрити покрівлю. Хіба людина відчуває гармонію і повний достаток від того, що фундамент міцний, а решта все в руїні? Ось вам відповідь на запитання тих людей, які кажуть:  ми не бачимо змін. Подивіться собі під ноги, згадайте 2014 рік, гляньте на карту Донбасу і проаналізуйте, скільки захопленої території було до Порошенка і скільки звільнено її під його командуванням. Будьте чесними самі з собою, інформаційні війни здатні затьмарити навіть найсвітліші голови. Не можна вірити всьому, що ллється з екранів телевізорів. Війну зупинити неможливо, її або програють, або виграють, – наголосив Вадим Свириденко. 

Довідково:

Вадим Свириденко народився 17 квітня 1973 року у м. Київ. У 1993 році закінчив Київське медичне училище. 

Має дві вищі освіти: вища повна‚ магістр, Київський національний економічний університет, 2004 р., управління персоналом і економіка праці, магістр з управління персоналом і економіки праці; базова вища, Київський національний економічний університет, 2003 р., економіка і підприємство, бакалавр з управління трудовими ресурсами.

З серпня 2014 по липень 2015 р. проходив військову службу у Збройних Силах України у зоні проведення антитерористичної операції. Нагороджений орденом ”За  мужність” III ступеня.

З 02.12.2016 працює на посаді Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку