Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «На наступні три роки курс держави залишиться незмінним і буде спрямований на розвиток ОТГ»

18 квітня 2019 - 17:04

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час поїздки до Чкаловської ОТГ Веселівського району. Тут він перевірив хід будівництва нової амбулаторії монопрактики.

- За ініціативи Президента України Петра Порошенка та Уряду нашої держави в українських громадах стартувало будівництво сучасних амбулаторій. Нині ми бачимо, що деякі з них в Україні  вже здаються. Йдеться про ті амбулаторії, які почали будувати ще в минулому році. У Запорізькій області згідно з поданими дозвільними документами будівництво було розпочато тільки в 2019 році. В ОТГ Запорізької області заплановано звести 17 амбулаторій групової та монопрактики. Нині ми випереджаємо запланований графік і до початку липня плануємо завершити будівництво п’яти амбулаторій та розпочати процес введення їх у експлуатацію. До кінця осені будуть здані всі амбулаторії. Окрему увагу буде приділено їх оснащенню, а також придбанню  обладнання та автомобілів. Вважаю, що в кожній громаді має бути створена така сучасна амбулаторія. Вперше за останні роки дуже посилена увага приділяється саме селам та їх громадам. Раніше ніхто не знаходив часу та натхнення для розвитку села. Та після введення Президентом України Петром Порошенком в дію реформи децентралізації влади ми бачимо, що наші села почали розвиватись. Згідно з планами регіонального розвитку на наступні три роки курс держави залишиться незмінним. І він буде спрямований саме на розвиток ОТГ, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також приділив увагу амбулаторіям у с.Бурчак Михайлівського району, с. Широке та с.Кам’янське Василівського району.

За словами Костянтина Бриля, це абсолютно нові та сучасні амбулаторії з обладнанням європейського рівня. У нових медичних закладах чимала увага приділятиметься наявності інтернет-з’єднання, аби лікарі мали можливість отримувати консультації колег у будь-яку пору доби.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»