Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії та виробники опановують органічне виробництво

19 квітня 2019 - 11:20

У Запоріжжі вперше  відбувся ХІ регіональний форум «Органічна Україна». У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін, президент Спілки виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна» Олена Березовська, фахівці Департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації та сільгосвиробники.

- Запорізька область входить до числа регіонів України, які складають основу її індустріального та аграрного потенціалу. Протягом останніх п'яти років аграрії отримують урожаї зернових і зернобобових культур на рівні 2,5 - 2,9 млн. тонн, овочевих – понад 350 тис. тонн, у тому числі овочів закритого ґрунту - близько 125 тис. тонн, плодів та ягід -майже 85 тис. тонн. Незважаючи на значні обсяги виробництва на світових та внутрішніх споживчих ринках, усе більше зростає попит на здорові та якісні органічні продукти. Але виробляти високоякісну продукцію в сучасних умовах недостатньо.  Потрібно, щоб про неї знали і говорили. І це стосується не лише  окремих виробників, але й рівня області та всієї країни. Швидкий розвиток галузей аграрного виробництва, екологічні та природні зміни клімату надихають наших виробників на пошук перспективних з точки зору прибуткового бізнесу ніш,  однією з яких є органічне виробництво. Виробництво органічної сільськогосподарської продукції потребує часу та коштів на стартових етапах, але й рівень рентабельності при правильній організації також може бути досить високий. Запорізька обласна державна адміністрація все робить для того, щоб у нашому регіоні приживалися новітні технології, нові підходи до організації праці, нові інструменти фінансування і все, що дає економічний поштовх, - зазначив  Олександр Бабанін.

З метою перетворення області в територію економічного розвитку Департаментом агропромислового розвитку розроблено проект Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового комплексу Запорізької області на 2019-2020 роки. Одним із напрямів фінансування заходів  програми є оплата робіт (послуг) з проведення сертифікації виробника органічної продукції.

Учасники форуму обговорили  стан розвитку та можливості для органічного виробництва в Запорізькій області; тенденції споживання органічної продукції харчування в Запоріжжі, в Україні, у світі; питання експорту органічної сировини з України  у контексті попиту і можливостей регіонального органічного трейдера; технології органічного виробництва тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області