Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени здобули перемогу на змаганнях міжнародного рівня

19 квітня 2019 - 14:02

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція із запорізькими спортсменами-переможцями та призерами чемпіонатів Європи з важкої атлетики та дзюдо. Як розповіла начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, за останній місяць запорізькі спортсмени здобули вагомі перемоги на міжнародних змаганнях.

Так, на початку квітня у грузинському Батумі розпочався Чемпіонат Європи-2019 року з важкої атлетики. У турнірі взяли участь 402 спортсмени (215 чоловіків та 187 жінок) із 43 країн. Медалі розіграли у 20 вагових категоріях (по 10 у чоловіків та жінок).

У складі жовто-блакитної команди на участь у континентальній першості з важкої атлетики 2019 року в Батумі було заявлено 14 спортсменів. Запорізьку область представили двоє важковаговиків Кирил Пирогов (до 96 кг.) та Костянтин Рева (до 102 кг.).

У запеклій боротьбі серед 23 спортсменів Європи Кирил Пирогов виборов «бронзу» у «ривку»  з результатом 171 кг та посів 11 місце у «поштовху». За підсумками двоборства Кирил Пирогов увійшов у ТОП-5 найсильніших важкоатлетів Європи у ваговій категорії до 96 кг.

Костянтин Рева здобув для української команди «бронзу» у «поштовху», результат якого сягнув 207 кг. У «ривку» Костянтин посів 9 місце та завершив свій виступ на сьомому місці.

В Анталії відбувся міжнародний турнір Гран-прі з дзюдо, де запорізька спортсменка Марія Скора (до 57 кг) піднялася на третю ступінь п’єдесталу. Цей турнір був останнім етапом відбору на ІІ Європейські ігри, що відбудуться з 21 червня по 1 липня в Мінську.

Стартувала Марія Скора з перемоги на татамі над бронзовою медалісткою останнього чемпіонату Європи росіянкою Анастасією Конкіною. Наступними супротивницями Марії були китаянка Тян Хунцзе та учасниця Олімпіади в Ріо Зулейха Абзетте Дабонн з Кот-д'Івуару. У півфіналі на шляху Марії стала діюча чемпіонка Європи U-23 Юлія Ковальчик з Польщі, якій запоріжанка поступилася. У сутичці за «бронзу» Марія Скора  здобула перемогу над представницею Сербії Перішич Маріцею.

А 13-14 квітня Дубровнік приймав Кубок Європи з дзюдо, в якому змагалися 235 спортсменів із 25 країн світу. Вихованці запорізької школи дзюдо Олександр Мойсей (66 кг) та Віталій Шепель (90 кг) стали володарями Кубка Європи з дзюдо 2019 року. Так, 17 найкращих дзюдоїстів світу вийшли на татамі у ваговій категорії 66 кг. Чотири блискучі поєдинки провів учень тренера Андрія Бондарчука. Олександр Мойсей завоював золоту медаль турніру та здобув спортивне звання Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо.

Віталій Шепель провів п’ять переможних сутичок над спортсменами з Нідерландів, Канади, Словенії, Швеції та у фіналі знову зустрівся з представником Нідерландів. За результатами виступу на змаганнях Віталій Шепель здобув звання Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо.

Спортсмени-переможці змагань отримали грамоти від Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров