Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Пологах відкрили нове футбольне поле стадіону «Локомотив»

20 квітня 2019 - 14:49

На урочисте відкриття футбольного поля у м. Пологи завітав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 - Сьогодні із задоволенням завітав до вас на свято. Хочеться, щоб Пологи тільки розквітали. І дуже приємно бачити ваші посмішки, коли ви щиро радієте відкриттю нових об’єктів. Вірю, що на цьому стадіоні лунатиме дитячий сміх і саме тут виховуватимуться майбутні чемпіони. А вони обов’язково тут з’являться, адже наша нація багата на таланти. Це не остання амбітна мета, що пов’язана із Пологівщиною. Зокрема, на цьому стадіоні влада планує оновити трибуни, обладнати бігові доріжки та встановити освітлення. Особливо хочу подякувати голові Федерації футболу України Андрію Павелку, адже саме за його сприяння нині по всій Україні створюються нові сучасні поля зі штучним покриттям,  підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив голова Пологівської РДА Артур Крупський, сам стадіон був збудований в 30-х роках Пологівським залізничним вузлом станції Пологи. У 1949-50 роках на стадіоні вперше зроблено огорожу, частина якої збереглася і на даний час. У 60-70 роках на стадіоні «Локомотив» проводилися змагання з різних видів спорту: легкої атлетики, волейболу, баскетболу. Пізніше стадіон став місцем для проведення міських культурних заходів. З 1991 року «Локомотив» занепав і знаходився у занедбаному стані. У 2016 році стадіон передано на баланс комунального закладу «Пологівський центр культури та дозвілля «Гірник» Пологівської міської ради. Після чого за ініціативи міського голови Юрія Коноваленка коштом міського бюджету було виготовлено проект реконструкції роздягальні та футбольного поля.

Протягом 2017-2019 років стадіон «Локомотив» було реконструйовано. Вартість реконструкції футбольного поля (штучна трава та реконструкція роздягальні) склала 9 млн грн. З яких 3,3 млн грн  кошти державного фонду регіонального розвитку, 4 млн грн  кошти обласного бюджету, 177 тис. грн  міського бюджету м. Пологи.

Окремо під час робочої поїздки до м. Пологи Костянтин Бриль завітав на відкриття місцевого ярмарку. Тут очільник регіону вручив відзнаки за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток Пологівського району. Цінним подарунком від голови ОДА було нагороджено засновника та ведучого художника-кераміста приватної майстерні «Добра глина» Ларису Нагурну. Крім того, Костянтин Бриль вручив грамоти ОДА директору КУ Пологівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 Любові Жогло; директору Федорівського центру професійної освіти Андрію Зеленцову; завідувачу інформаційно-аналітичного відділу КП «Пологівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяні Колісніченко; головному лікарю КУ «Пологівська ЦРЛ» Роману Кравченку; старшому комірнику складського господарства ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» Людмилі Тригуб та Федорівському сільському голові Володимиру Черноусу.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств