Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь налагоджує міжгалузеве співробітництво

23 квітня 2019 - 09:30

За ініціативи Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та молодіжних консультативно-дорадчих органів молодіжні лідери Запорізької області з робочою поїздкою відвідали м. Київ. До делегації увійшли представники об’єднаних територіальних громад, Запорізької обласної студентської ради, обласної ради трудової молоді.

Протягом кількох днів запорізька молодь знайомилася з роботою Кабінету Міністрів України, зокрема здійснила ознайомлювальну екскурсію будинком Уряду України, поспілкувалася із заступником Міністра молоді та спорту України Миколою Даневичем, який розповів про актуальні молодіжні проекти, програми міжнародних обмінів.

Зі свого боку, запоріжці розповіли, що реалізація державної молодіжної політики в Запорізькій області здійснюється в рамках двох обласних цільових програм: «Молодь Запорізького краю на 2017-2021 роки» та «Національно-патріотичне виховання молоді на 2017-2021 роки». У профільному Міністерстві відзначили  особливу активність національно-патріотичного виховання.

Одним з етапів подорожі була зустріч з представниками Національної молодіжної ради України, де, окрім знайомства з органом, його проектами, було розглянуто низку питань, які передбачають посилення міжгалузевого співробітництва на всіх рівнях прийняття рішень, синергію і взаємодоповнюваність між молодими людьми, органами місцевого самоврядування, органами виконавчої та державної влади, які задіяні в реалізації стратегії розвитку молодіжної політики-2030.

Делегація також побувала в  Пластовому вишкільному центрі в м. Буча, який є важливим місцем для Пласту, що дає новий поштовх  розвитку волонтерства й об`єднання молоді. Великий лекторій з книгами пластової тематики, тренажерний зал, зони для відпочинку, міні-хостел для пластунів, котрі приїжджають з інших міст – все поєднує  двоповерхова будівля, якою провів екскурсію наш земляк, а тепер директор закладу Ярослав Храпський. На території центру облаштовані зони для активного відпочинку й таборування, мотузковий парк, місце для ватри. Пластуни та учнівська молодь міста проводять у центрі різні тренувальні збори, змагання, підготовку до мандрівок, підготовку до таборового літа, що значно сприяє залученню молоді до національно-патріотичного руху.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області