Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни знайомляться з можливостями проектного співробітництва з ЄС

23 квітня 2019 - 11:32

Делегація Представництва Європейського Союзу в Україні  перебуває з офіційним візитом у Запорізькій області. Головна мета – пояснити місцевій громадськості важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширити європейські цінності та підняти рівень обізнаності населення щодо відносин із ЄС.

Сьогодні відбулася зустріч делегації Представництва ЄС з освітянами регіону, на яку винесено обговорення співпраці України та ЄС у освітніх програмах та проектах. Привітав учасників заходу заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

 - Події, що відбуваються в країні, показують: навіть якщо змінюється Президент – не змінюється бажання українців розвиватися в напрямку Європейського Союзу, європейських цінностей та спільноти. Тому, я вважаю, такі заходи втзначають шляхи взаємодії та подальшої співпраці. Головне, що ми можемо обмінятися досвідом, знайти порозуміння в тих чи інших питаннях, можливо, відповіді на важливі питання, - зазначив Едуард Гугнін.

Радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова презентувала річний звіт, у якому відображена  робота Представництва в країні загалом та Запорізькому регіоні зокрема. Також вона зазначила, що подібні інформаційно-просвітницькі візити у регіони здійснюються постійно, щоб охопити якомога більшу кількість людей. У залежності від учасників зустрічей радники Представництва розповідають про проекти та можливості співпраці з ЄС у різних галузях, адже територіально та ментально вони знаходяться ближче, ніж Брюссель, тому налагодити тісну співпрацю можливо.

- Вчора ми зустрічалися з керівниками місцевих вищих навчальних закладів з пропозицією відкрити в Запоріжжі інформаційний центр Європейського Союзу. На жаль, поки у вашому обласному центрі  його ще немає. Сподіваємось, що до кінця поточного року нам це вдасться зробити і ваша область долучиться до мережі інформаційних центрів, - наголосила Вікторія Давидова.

Гості також повідомили, що сьогодні о 15.00 у Запорізькому центрі місцевого самоврядування відбудеться семінар для підприємців про можливості участі українських бізнесменів у торговельних виставках ЄС.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя