Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці сфери соціального захисту починають роботу над Стратегією регіонального розвитку

23 квітня 2019 - 12:20

foto

Проект Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року та План заходів на 2021-2023 роки з її реалізації обговорили учасники засідання тематичної робочої підгрупи, що займається питанням оптимізації соціального захисту населення.

Захід відбувся під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлани Абдурахманової та за участю представників Головного управління Держпраці у Запорізькій області, Запорізького обласного центру зайнятості, Запорізької обласної ради професійних спілок, ЗОСППР «Потенціал», Структури ООН Жінки, Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування.

На засіданні тематичної робочої підгрупи розглянуто питання щодо порядку організації роботи з розробки проекту Стратегії та складено графік заходів, що має провести робоча підгрупа в найближчі два місяці.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова акцентувала увагу на тому, що Стратегія регіонального розвитку - це механізм, який має об’єднати представників влади, роботодавців, профспілок та інших структур громадянського суспільства задля підвищення конкурентоспроможності нашого регіону, збереження і розвитку його людського капіталу.

Стратегічна ціль, над якою необхідно працювати робочій підгрупі, має стосуватися підвищення добробуту населення шляхом зростання його доходів, насамперед трудових, а також підвищення адресності соціального захисту для категорій населення, які його потребують. Підвищення рівня життя населення області можливо лише за умови забезпечення сталого економічного зростання і відповідно підвищення рівня зайнятості населення. Це дозволить забезпечити необхідний рівень соціальної захищеності вразливих верств населення, які потребують допомоги з боку держави.

За результатами засідання прийнято рішення провести стратегічний аналіз та визначити оперативні цілі майбутньої Стратегії за напрямом «Соціальний захист населення». Підсумки проведеної роботи буде презентовано у середині травня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна