Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівництво нових амбулаторій є одним із пріоритетів для Запорізької області

23 квітня 2019 - 13:52

Хід виконання заходів щодо розвитку системи охорони здоров’я в сільській місцевості розглянули учасники онлайн-наради, яку провів голова облдержадміністрації Костянтин Бриль із своїми заступниками  та керівниками структурних підрозділів ОДА.

 - З 2018 року у сільській місцевості Запорізької області триває будівництво 17 об’єктів первинної ланки надання медичної допомоги. Йдеться про один центр, шість амбулаторій групової практики, 10 амбулаторій моно-практики. Ця програма була ініційована та започаткована Президентом України Петром Порошенком з метою підвищення доступності та якості медичного обслуговування. Впевнений, за жодних обставин ми не маємо права припинити розпочате. Будівництво нових амбулаторій є одним із пріоритетів для Запорізької області, адже в наших громадах їх чекали вже дуже давно, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на виконання заходів передбачено орієнтовний обсяг фінансування у 2019 році:

  • забезпечення сучасним медичним обладнанням та устаткуванням амбулаторій, що будуються у закладах охорони здоров’я у сільській місцевості - 25млн. 59,99 тис. грн. (з них 2 505,99 тис. грн. сума співфінансування);
  • забезпечення сучасними транспортними засобами лікарів амбулаторій, що будуються у закладах охорони здоров’я у сільській місцевості - 8 млн. 500 тис. грн.

За станом на 23 квітня 2019 року завершилася процедура  проведення тендерних процедур закупівлі сучасних транспортних засобів, визначено переможця на суму 8 млн. 491,5 тис. грн. Найближчим часом очікується укладення угоди з постачальником та поставка службового автотранспорту до центрів ПМСД, у яких будуються амбулаторії, до кінця квітня 2019 року.

Аби будівництво об’єктів первинної ланки надання медичної допомоги не гальмувалось, Костянтин Бриль надав протокольне доручення головам Приазовської РДА, Михайлівської ОТГ вирішити питання перерахування коштів на співфінансування будівництва амбулаторій відповідно до рішення Запорізької обласної ради. Головам Кам’янсько-Дніпровської, Мелітопольської, Новомиколаївської, Приморської районних державних адміністрацій доручено внести до переліку питань для розгляду на черговій сесії відповідних районних рад питання щодо виділення коштів на співфінансування будівництва амбулаторій та направити відповідне рішення на затвердження до Запорізької обласної ради.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей