Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальних працівників області навчають специфіці сімейного патронату

24 квітня 2019 - 08:29

Одним із пріоритетних напрямків державної соціальної політики у забезпеченні  інтересів дитини, яка опинилася в складних життєвих ситуаціях, є розвиток альтернативних форм виховання, зокрема, патронату над дитиною.

У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації пояснили, що суть послуги патронату над дитиною полягає у забезпеченні сімейного догляду дитині, яка тимчасово залишилися без батьківського піклування.

Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді орієнтовані саме на створення умов для виховання дітей в сім’ї та запобігання влаштуванню їх до державних інституцій. Саме патронат є дієвим механізмом у забезпеченні права кожної дитини на проживання в родині.

Для підготовки фахівців у цій сфері відбувся другий у цьому році навчальний семінар-тренінг для 14 соціальних працівників з м. Бердянська; Бердянського, Більмацького, Василівського, Новомиколаївського та Кам’янсько-Дніпровського районів; Петро-Михайлівської, Великобілозерської, Біленьківської, Комиш-Зорянської, Долинської, Воздвижівської та Гуляйпільської об’єднаних територіальних громад  області.

Формуванням компетентностей у спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, надавачів соціальних послуг об’єднаних територіальних громад з питань пошуку та первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі займався національний тренер Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Учасники тренінгу розглянули теми щодо особливостей надання послуг патронату над дитиною; критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, портрет патронатної сім’ї; ефективні шляхи ведення інформаційної кампанії, ознайомилися з основними комунікаційними інструментами, особливостями їх використання в інформаційно-рекламній кампанії; спілкування з громадянами, які зацікавилися послугою патронату; особливостями аналізу поданих документів та прийняття узгодженого рішення; алгоритмом дій спеціаліста в процесі здійснення первинного відбору сімей кандидатів та ведення відповідної документації;  організацією і проведенням співбесіди тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна