Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Активність громади – запорука добробуту території

30 вересня 2008 - 15:17

Глава обласної виконавчої влади Олександр Старух взяв участь у навчальному семінарі для сільських та селищних голів Вільнянського, Новомиколаївського та Запорізького районів, організованому Запорізькою облдержадміністрацією.

Семінар має на меті налагодити постійний конструктивний діалог з представниками та виразниками інтересів місцевих громад, надати їм організаційну та консультативну підтримку у роботі.

- Ви щодня зустрічаєтесь та спілкуєтеся з людьми, обізнані з їхніми проблемами, які з обласного центру не завжди помітні, - звернувся до учасників заходу Олександр Старух, закликавши представників місцевого самоврядування до конструктивної співпраці.

Керівник області зазначив, що такі зустрічі мають стати правилом у роботі обласної влади:

- Ми спиратимемось на вас, щоб вивчати реальні потреби людей та відповідно до них формувати бюджети, розробляти стратегії розвитку.

Коло питань семінару, що визначалися за побажаннями самих його учасників, охоплює різні галузі життя територій – правові засади діяльності органів місцевої влади, бюджетні відносини, впровадження енергозберігаючих технологій тощо.

Окрема увага – питанню земельних відносин, адже земля є одним з головних ресурсів місцевих громад, і від ефективності її використання залежить добробут територій.

Торкнувшись питання формування стратегій місцевого розвитку, Олександр Старух наголосив на необхідності бачення чіткої перспективи на 10-20 років наперед, що дозволить місцевій владі виділити пріоритетні напрямки та відповідним чином спланувати свою роботу.

- В області сьогодні багато проблем, але завдяки спільній роботі державних адміністрацій та місцевого самоврядування, активній участі громад у вирішенні питань життєдіяльності територій ці труднощі можна подолати, - впевнений керівник Запорізького регіону.

В планах облдержадміністрації – проведення подібних семінарів-навчань з сільськими та селищними головами всіх районів області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна