Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль взяв на контроль розслідування пограбувань фермерів

7 травня 2019 - 17:48

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля пройшла нарада щодо випадків розбійних нападів на фермерів Запорізької області.

Як наголосив очільник регіону, головна мета зустрічі між аграріями, владою, представниками Нацполіції, прокуратури та СБУ - надати правову оцінку тим випадкам нападав на аграріїв, які стались у 2019 році в Запорізькому регіоні.

 - Оскільки ці випадки не поодинокі, я вважаю, що про них має знати громадськість регіону. А правоохоронці мусять дати не тільки свою оцінку, а й роз’яснення для всіх. Нагадаю, що з 2017 року при Запорізькій облдержадміністрації створено регіональний штаб із протидії протиправному поглинанню та силовому захопленню сільськогосподарських підприємств. Та нині зловмисники перейшли на ще один формат - вони грабують тих фермерів, які нещодавно отримали кошти від продажу сільгосппродукції. Ми  маємо захищати майнові права наших аграріїв. Та не допускати порушення Закону і жодних проявів рейдерства, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомила голова постійної комісії Запорізької обласної ради з питань агропромислового розвитку та сільгоспвиробництва Катерина Луценко, на сьогодні в області відомо вже про чотири випадки, коли після реалізації сільгосппродукції на аграріїв нападають невідомі в балаклавах. І після погроз родині та жорстокого побиття - грабують фермерів. У свою чергу глава асоціації фермерів Анатолій Довгань та керівник «Аграрного союзу» Запорізької області Анатолій Тиховод розповіли, що нападники діяли дуже професійно.

Як зазначив заступник голови ГУ Нацполіції у Запорізькій області Олександр Панченко, у Запорізькій області зафіксовано найменшу кількість подібних злочинів. Так у 2017 році було зафіксовано 8 розбійних нападів, з яких розкрито 4. У 2018 - 5 випадків, з них 2 розкрито. Нині в Запорізькій області зареєстровано два розбійних напади. Один з яких - розкрито. У справі фігурують підозрювані з інших регіонів.

За підсумками зустрічі присутні приділили увагу питанням створення систем безпеки за допомогою камер відеоспостереження. Також було запропоновано закріпити фахівців Нацполіції за кожною з ОТГ в залежності від її площі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»