Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівлю під дитячий садочок у Малокатеринівці Запорізького району реконструйовано

11 травня 2019 - 14:27

За словами голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, створення дитсадку у селищі Малокатеринівка Запорізького району вийшло на фінальний етап. 

- Нині саму будівлю під дитячий садочок у селищі Малокатеринівка Запорізького району вже реконструйовано. Загальна кошторисна вартість реконструкції склала 12 мільйонів 799 тисяч 643 гривні. З державного бюджету на ці роботи було спрямовано 11,2 мільйона гривень. Ще 1,5 мільйони гривень – кошти обласного та місцевого бюджетів. Брак місць у єдиному місцевому дитсадку «Рукавичка» у Малокатеринівці існує вже понад 10 років. Кількість мешканців Малокатеринівки складає 3 473 особи. А введення дитячого садка в експлуатацію забезпечить 100 місць для дітей. Малята чекали черги, аби потрапити в дошкільний заклад. Розуміючи, що черга дуже велика, батьки намагались влаштувати дитину в дошкільні установи Кушугума і Балабине. Хоча проблеми це не вирішувало, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

За словами очільника регіону, протягом 2017-2018 років проект було реалізовано за кошти державного та місцевих бюджетів. Зокрема, було  виконано наступні роботи: викладено стіни будівлі, укладена підлога, збудовано котельню, в якій встановлено 2 електрокотли, зроблено розводку, збудовано 2 дитячих павільйони, прокладені трубопроводи, збудований вигріб під каналізацію 10 куб/м, завезені бетонні кільця під каналізацію, закладений фундамент під огорожу.

На сьогоднішній час залишилося виконати роботи з благоустрою території: асфальтобетонні роботи, встановлення бордюрів, укладання плитки. Згідно з даними Запорізької РДА, кошторисна вартість близько 600 тисяч гривень, що входить в кошторисну вартість проекту. Окремо, для введення садка в експлуатацію необхідно закупити ліжка, матраци, подушки, столи, стільці, технологічне обладнання та інш. А також виконати роботи з озеленення території на суму 2 мільйони 462 тисячі 43 гривні, що дасть змогу розпочати виховний процес.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку