Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До курортного сезону в області готові 534 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку

23 травня 2019 - 16:32

З наближенням літнього сезону активізувалася робота щодо забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей. Про хід підготовки до оздоровчої кампанії йшла мова під час всеукраїнської селекторної наради Міністерства соціальної політики України з областями, у якій взяв участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

– На виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо організації оздоровчої кампанії влітку 2019 року  зараз ми будемо перевіряти виконання поставлених раніше завдань. Зокрема, від регіонів важливо повідомити: скільки дітей планується оздоровити в цьому році, чи всі заклади отримали дозвільні документи, як організовано привезення дітей до місць відпочинку, заходи щодо посилення контролю за безпекою дітей тощо, – окреслив тему директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Ковбаса.

Едуард Гугнін повідомив, що як і в минулому році, планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку 27,6 % від загальної чисельності дітей шкільного віку в області, що складе близько 51 тисячі дітей пільгових категорій. Це обумовлено, в першу чергу тим, що в цьому році на проведення оздоровчої кампанії влітку 2019 року  з обласного та місцевих бюджетів заплановано виділити близько 58,7 млн грн (у 2018 р. – 55,5 млн грн), з них: з обласного бюджету – 28,7 млн грн; місцевих бюджетів – 30,0 млн грн.

Посадовець зазначив, що з 2018 року почали виділятися кошти з обласного бюджету на оплату проїзду дітей пільгових категорій до дитячих центрів «Артек» у м. Київ та «Молода гвардія»  у м. Одеса. Вже в цьому році за рахунок державного бюджету оздоровлено 297 дітей з нашої області у  цих центрах, яких забезпечено проїздом за рахунок коштів обласного бюджету.

На чергову сесію Запорізької обласної ради виноситься питання щодо додаткового фінансування до кінця року оплати проїзду дітей до МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» .

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, у 2019 році планують свою роботу 534 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з них: 34 – позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, 500 – заклади відпочинку з денним перебуванням.

Перед відкриттям літнього сезону  заплановано проведення державної атестації 11 закладів оздоровлення та відпочинку: ДЗОВ «Вогник»,  ДЗОВ «Салют», ПАТ «ДЗОВ «Зміна», ДЗОВ «Северянин» ДЗОВ «Лазурні далі», ДЗОВ «Одісей» у смт Кирилівка Якимівського району; ДЗОВ «Сонячний» с.Богатир Якимівського району; ДЗОВ «Мрія» та ДЗОВ «Червона гвоздика» у м. Бердянськ; ДЗОВ «Прометей»у м. Приморськ; ДЗОВ «Супутник» у м. Запоріжжя.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць